Zo maak jij een gezellige zithoek in je tuin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ga jij nooit eens echt lekker in je tuin zitten omdat het er eigenlijk maar een saaie bende is? Je hebt geen fijne tuinmeubelen en je tuin is ook niet echt een inspirerende plek om naar te kijken. Met een paar kleine aanpassingen kun jij toch een gezellige zithoek voor jezelf creëren. In dit artikel geef ik je hiervoor een aantal tips zodat jij er voortaan heerlijk bij zit in je eigen tuin. 

Comfortabele meubels

Lekker in je tuin zitten begint met een goede, comfortabele zitting. Kies bijvoorbeeld voor een stel lounge tuinstoelen of een loungebank om de hele dag in te kunnen hangen. Ben je een zonaanbidder? Zet deze dan in de hoek waar je de meeste zon hebt. Zo heb je het meeste profijt van de plek. Een tipje voor het kopen van de perfecte tuinset: ga proefzitten! Op internet kun je niet voelen hoe het echt zit, daarom kun je beter naar een showroom gaan. Hier kun je ook gelijk advies vragen over wat het beste bij jou past.

Goede, sfeervolle verlichting

Als je ook ‘s avonds nog graag in je tuin wilt zitten, dan is goede verlichting een must. Hierdoor kun je je tuin in één keer een stuk sfeervoller maken. Daarnaast wordt het hierdoor ook een stuk veiliger. Zo kun je bijvoorbeeld de paden van en naar je woning verlichten. Probeer bij je zithoek te kiezen voor goede verlichting, maar probeer niet voor al te felle lampen te kiezen. Je wilt er misschien wel kunnen lezen, dus daarvoor moet het net fel genoeg zijn, maar je wilt ook niet in een lichtbak zitten. Dat is namelijk verre van gezellig. Vind je het gezellig om bij een vuurtje te zitten? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een vuurschaal of vuurtafel aan te schaffen. Hierdoor creëer je zowel licht, warmte als gezelligheid en kun je nog langer van het buitenleven genieten. 

Aankleding

Dan als laatste de aankleding van je gezellige zithoek. Een paar leuke planten doen al een heleboel. Kies daarnaast voor een paar leuke kussentjes voor op de bank of de loungestoel en leg een mooi tuinkleed neer. Kleed de tafel aan met een aantal windlichtjes en plantjes. Let wel op: alles wat je hier neerzet moet wel tegen het weer kunnen. Mocht dit niet het geval zijn dan zul je het iedere keer mee naar binnen moeten nemen als je wil dat het niet kapot gaat.

Share.

About Author

Leave A Reply