Tuinonderhoud: zo maak je het jezelf gemakkelijker 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Niemand zal ontkennen dat we door de jaren heen steeds drukker zijn geworden. In de meeste gezinnen werken zowel de man als de vrouw en wordt met man en macht gewerkt om alle ballen in de lucht te houden. Andere dingen in en om het huis schieten er daarom weleens bij in. Goed voorbeeld is het onderhoud van de tuin. Dat is ook niet zo vreemd, want dit is één van de eerste dingen die bij drukte gewoon op een lager pitje komt te staan. Toch is het wel belangrijk dat de tuin op de juiste manier onderhouden wordt. Zo zorg je er immers ook voor dat je over een plekje blijft beschikken waar je thuis heerlijk kunt ontspannen. Lekker vrij in de natuur. 

Gelukkig hoeft het onderhouden van de tuin ook echt niet altijd even veel tijd in beslag te nemen. Door de juiste aanpassingen te doen, maak je het jezelf veel gemakkelijker en blijft de tuin met minder werk veel langer mooi. Wil jij minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van de tuin en deze toch in optimale conditie houden? Maak dan gebruik van de volgende tips en maak het jezelf stukken gemakkelijker. 

Schakel een hovenier in 

Een van de beste manieren om tijd te besparen, is door simpelweg een beter tuinontwerp te creëren. Laat deze door een deskundige van degroothoveniers.nl samenstellen. Zij hebben niet alleen verstand van alles op het gebied van tuinen, maar kunnen ook nog eens op basis van jouw specifieke tuin een absolute droomplek realiseren. 

Wist je dat een hovenier niet alleen in staat is om het ontwerp te maken en de tuin te creëren, maar deze ook nog eens kan onderhouden? Je kunt bij de meeste hoveniersbedrijven ook een contract afsluiten, waarbij zij op periodieke basis langskomen om het tuinonderhoud voor jou te regelen. Meestal gebeurt dit zo’n drie tot vier keer per jaar. Doordat zij het grote onderhoud doen, is het voor jou enkel nodig om de tuin zo nu en dan bij te houden. Zo kost de tuin onderhouden nauwelijks nog tijd. 

Laat de natuur de vrije loop 

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat je je tuin onderhoudsvriendelijker maakt door alle planten te weren en deze gewoon volledig te betegelen. Niets is echter minder waar. Juist dan heb je veel onderhoud nodig om de natuur te bedwingen. Het is daarom beter om de natuur gewoon al de vrije loop te laten en een levende plek te creëren. Meer bodembedekkers betekent bijvoorbeeld ook dat onkruid minder snel de kans krijgt om te groeien. Bovendien zijn er ook genoeg planten die juist het beste groeien als ze zoveel mogelijk met rust worden gelaten. Wees dus niet bang om juist een natuurlijke tuin te creëren, want deze behoeven meestal veel minder onderhoud dan je denkt. 

Kies de juiste planten 

Door de juiste planten te kiezen, bespaar je jezelf heel veel werk. Een hovenier of een deskundige uit een tuincentrum kan jou precies vertellen welke planten weinig onderhoud behoeven en passen binnen een onderhoudsvriendelijke tuin.

Share.

About Author

Leave A Reply