Waar je op moet letten bij het zoeken naar een opslagruimte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het hebben van een opslagruimte brengt veel voordelen met zich mee, voor zowel ondernemers als niet-ondernemers. Eigenlijk voor iedereen die een overschot aan spullen heeft die tijdelijk geen ruimte hebben is het ideaal. Er is over het algemeen een divers aanbod aan type opslagruimtes, maar daar straks meer over. Want omdat het ideale type ruimte voor iedereen kan verschillen is het soms lastig om de juiste te vinden. Daarom lees je in dit artikel over een aantal types opslagruimtes en kijken we naar de vraag welke het beste bij jou past. benieuwd? Lees verder.

Zakelijke opslag

Voor ondernemers is er vaak een speciaal aanbod, dit komt doordat er vaak een specifieke vraag is. Het kan bijvoorbeeld gaan om een inboedel, er is hier ook een speciale optie voor.

Als het gaat om inboedel dan kan een bedrijf de spullen ophalen en in een mobiele box opslaan. Deze opslagruimte is dan vooral bedoeld voor tijdelijke bewaring van spullen. Desalniettemin is deze optie erg handig. Ga dus goed na of een tijdelijke mobiele opslag handig is voor jou. Ga je je spullen voor een langer tijd opslaan, dan is een garagebox misschien handig.

Kijk naar hygiëne

Bij het huren of kopen van een opslagruimte is het erg van belang dat je kijkt naar de hygiënische omstandigheden van de ruimte. Afhankelijk van de spullen die je opslaat kan slechte hygiëne nog eens fataal zijn. Ben je bijvoorbeeld houten spullen aan het opbergen dan moet de ruimte droog zijn en vrij van ongedierte zijn. Deze regel gaat overigens sowieso op voor alle opslagruimtes, je wilt namelijk uiteraard dat jouw spullen veilig opgeborgen worden. Dus naast dat de ruimte qua beveiliging goed snor moet zitten is hygiëne net zo van belang.

Locatie en grootte

Voor de meeste mensen is het natuurlijk ideaal om je opslagruimte in de buurt te hebben. Als ondernemer het liefst in de buurt van je bedrijf/bedrijven, en anders zo dicht mogelijk bij huis. Gelukkig hebben de meeste bedrijven veel opties, zelfs al woon je in de randstad, dan is er vaak nog ruimte. Ook kun je kiezen voor self storage. Wat betreft de grootte van je opslagbox; je zou kunnen inschatten wat je op dit moment nodig hebt, echter is het verstandiger om te kijken hoeveel ruimte je in de toekomst nodig hebt. Het is namelijk zonde om een te kleine box te nemen. Als je onzeker bent over de grootte die je nodig hebt dan kun je wellicht beter een box huren i.p.v. direct te kopen.

Share.

About Author

Leave A Reply