Wat kost het vervangen van dakpannen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dakpannen worden gemaakt van gevormd beton of gebakken klei en kunnen een schuin of zadeldak volledig dekken.

Ze zijn onder andere bedoeld om een stevige bescherming te bieden in alle weersomstandigheden. Benieuwd wat deze vervanging ongeveer zal gaan kosten? Lees dan verder!

Wanneer moeten de dakpannen worden vervangen?

In het geval van vele kapotte, poreuze of verouderde dakpannen is vervanging verstandig om hoge kosten en problemen te voorkomen. Ook moet je ze laten vervangen als er een nieuwe dakisolatie van buitenaf moet worden geplaatst of wanneer ze beginnen los te laten bij de nokjes onder de pannen.

Een dakdekker heeft een professionele kijk op welke werkzaamheden er nodig zijn voor de vervanging of renoveren van je dak. Soms moeten de dakpannen geheel of gedeeltelijk worden vervangen en opnieuw worden geplaatst. Laat dit controleren door een professioneel dakdekkersbedrijf en doe dit zo snel mogelijk om te voorkomen dat er lekkage in je woning ontstaat. 

Algemene kosten dakpannen vervangen

Wat de uiteindelijke kosten voor het vervangen dakpannen zullen worden hangt zowel af van de prijzen van het dakdekkersbedrijf als van je type en ondergrond van je dak. Ook is er de keuze tussen keramische en betonnen dakpannen. Wanneer je kiest voor de keramische variant betaal je meer, maar weet je zeker dat je een goede investering doet voor op de langere termijn vanwege de lange levensduur van 50 jaar. Daarnaast geven deze pannen een mooie natuurlijke en klassieke uitstraling.

De algemene kosten voor het laten plaatsen van nieuwe keramische dakpannen ligt tussen de 50 en 60 euro per m². Wanneer je oude pannen eerst moeten worden verwijderd en vervangen worden door nieuwe ben je totaal gemiddeld tussen de €3100 en €3500 kwijt. De prijs voor betonnen variant ligt tussen de €25 en €40 euro per m². Ook deze dakpannen zijn van hoogwaardige stabiele kwaliteit, zeer vochtbestendig en gaan erg lang mee, gemiddeld rond de 30 jaar. 

Kosten delen met medebewoners

Wanneer je een twee-onder-een-kapwoning hebt of in een rijtjeshuis woont is het interessant om de kosten te delen met de andere bewoners, het dak moeten toch door jullie beide worden vervangen. 

Dat scheelt een hoop in de totaalprijs. In overleg met de aannemer kun je een prijs bepalen voor het hele dak en met je buren samenwerken als het gaat om kosten. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk en kun je eenvoudig een mooie deal sluiten! 

Share.

About Author

Leave A Reply