Een eigen website maken: wel of niet doen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je graag een website wilt bouwen kun je dit zelf doen of door een professional laten doen. Er zijn verschillende voor- en nadelen aan beide opties. Als je het laat doen is er een grote kans dat je wat meer moet betalen, maar het kost jou wel een stuk minder tijd. De voor- en nadelen van zelf bouwen worden hier uitgebreid vertelt.

Voordelen van een website helemaal zelf bouwen

Je eigen website bouwen heeft een aantal voordelen. Zo is het erg goedkoop als je het zelf doet. Je moet het dan in je eigen tijd maken, maar als je er een beetje handig in bent kan dit goed. 

Als je al een heel compleet beeld hebt van hoe jij je website wilt vormgeven is het fijner om hem ook zelf te maken. Iemand anders kan namelijk nooit precies maken wat jij in je hoofd hebt. 

Doordat je niet afhankelijk bent van iemand anders kan je het ook sneller af hebben. Je hebt niet te maken met een websitebouwer die er tijd voor moet maken. Wanneer je er een bepaalde periode even voor gaat zitten kun je het dan al snel online krijgen. Ook kan het ook nog echt leuk zijn om je eigen website te bouwen.

Nadelen van een website zelf bouwen

Het bouwen van je eigen website kost erg veel tijd. Je moet deze tijd vrijmaken, wat ervoor zorgt dat je andere werkzaamheden niet op dat moment kunt doen. Dit zou kunnen leiden tot verlies van je omzet. Dan moet je bekijken hoeveel je verliest en hoeveel het anders zou kosten om het uit handen te geven.

Het kan zijn dat je website er een stuk minder professioneel uitziet als je hem zelf bouwt. Je website is wel je online visitekaartje dus dat is iets waar je niet direct heel blij van wordt.

Als je hem helemaal zelf bouwt, heb je ook niemand om op terug te vallen. Dat zorgt ervoor dat wanneer je niet meer weet wat je nou precies moest doen je er toch weer helemaal zelf achter moet komen. Dit kun je doen door online onderzoek te doen.

Ook moet je zelf een hostingbedrijf gaan vinden. Je zult daar aardig wat onderzoek voor moeten doen om degene te vinden die het beste bij jou past. Je zou dan eens kunnen kijken naar Combell.

Bouw een website met een beetje hulp

Wat je ook zou kunnen doen is een website bouwen met een klein beetje hulp. Veel dingen doe je dan wel zelf, wat alsnog tijd kost, maar de moeilijke dingen geef je dan toch uit handen. Stukken waar je anders op vast liep kun je nu laten oplossen door professionals. Doordat je nog wel een aantal dingen zelf doet bespaar je toch in de kosten. Je raakt ook niet teveel omzet kwijt, omdat je dingen waar je heel lang voor zou moeten zitten of onderzoek moet doen nu dan uit handen geeft. Hierdoor kun je je dus nog meer focussen op je standaard werkzaamheden.

 

Share.

About Author

Leave A Reply