Hoe kies je de juiste server voor zakelijk gebruik?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het internet wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Er zijn veel mensen die voor hun werk, school of om andere redenen volledig afhankelijk zijn van het internet. Bovendien groeien de jongere generaties op met het gebruik van het internet en is het daarom logisch dat dit in de toekomst nog erger zal worden. Een goede server is daarom voor de meeste bedrijven ontzettend belangrijk, maar hoe vind je die?

Verschillende soorten servers

Er zijn veel bedrijven die behoefte hebben aan een goede server. Vooral voor bedrijven die relatief groot zijn is dit belangrijk. Dat komt doordat je als bedrijf natuurlijk verzekerd wilt zijn van een goede en snelle verbinding met het internet. Bovendien raakt een server die van mindere kwaliteit is over het algemeen snel overbelast. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over wat voor soort server het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Dit kun je doen door te beginnen met het bekijken van de verschillende mogelijkheden die je hebt. Voor bedrijven die veel met ingewikkelde software werken, kan het een slim plan zijn om een ubuntu server te nemen. Dit is een server die bij veel mensen nog niet bekend is, maar dit erg nuttig kan zijn voor veel bedrijven. Het is in ieder geval slim om deze server in je overweging mee te nemen. Daarnaast kan het ook slim zijn om te kijken naar een Windows server. Deze server is ideaal voor bedrijven waarbij iedereen gebruik maakt van Windows. Op die manier zal de server makkelijk te begrijpen zijn voor al je personeel. 

Waarom is een goede server zo belangrijk?

Voor mensen die net zijn gestart met hun bedrijf kan het onduidelijk zijn waarom het zo belangrijk is om een goede server te hebben. Het is bijvoorbeeld zo dat een server die niet goed functioneer ervoor kan zorgen dat het hele bedrijf een slechte verbinding heeft met het internet. Bij bedrijven die relatief klein zijn hoeft dit nog niet zo’n groot probleem te zijn omdat er weinig apparaten zijn die tegelijkertijd verbinding maken met het internet, maar bij grote bedrijven is dit juist niet het geval. Hier zullen normaal gesproken tientallen apparaten tegelijk veel gegevens moeten downloaden of uploaden van en naar het internet. Met een server die niet goed werkt zal dit niet mogelijk zijn waardoor de omzet ongetwijfeld zal dalen. 

Een VPS

Als je een website hebt voor je bedrijf, is het ook van belang dat je hier een goede server voor aanschaft. Dat kun je doen bij een bedrijf wat webhosting aanbiedt. De hosting van een site is van belang omdat deze zonder hosting niet te vinden is op het internet. Als je een snelle en goed functionerende site wilt, kan het slim zijn om een VPS aan te schaffen voor je site. Dit is een server die enkel gebruikt wordt door jouw eigen site. Dat betekent dat enkel jouw site via deze server verbinding maakt met het internet waardoor je de maximale snelheid van het internet hebt. 

 

Share.

About Author

Leave A Reply