Hoe kan ik wespen uit mijn tuin verjagen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het warme weer maakt dat de wespen dit jaar al vroeg in de Nederlandse tuinen verschijnen. Voor veel gezinnen vormen ze een van de grootste ergernissen!

Niet alleen omdat de wespen op broodjes, koekjes en bijvoorbeeld de rand van een glas gaan zitten. Ook omdat de steken van een wesp erg venijnig kunnen zijn. Zeker wanneer je allergisch bent voor een wespensteek, ontstaat als gevolg hiervan een grote zwelling.

Dit is niet alleen pijnlijk, ook kan de zwelling gevaarlijk zijn. Denk aan een zwelling in de hals, of nog erger in de keel. In dit artikel lees je meer over de manier waarop je wespen uit de tuin kunt verjagen.

Zelf wespen bestrijden met slimme tips

Er zijn verschillende manieren waarop wespen verjaagd kunnen worden. Maak bijvoorbeeld je eigen wespenvanger van een plastic fles! Snijd de bovenzijde van de fles af en steek deze op z’n kop in het resterende deel.

Vul de fles met een dun laagje pure limonade en laat de wespen in de fles vliegen. Eenmaal in de fles kunnen zij hier niet meer uit ontsnappen. Ook het gebruik van een halve sinaasappel met daarin een aantal kruidnagels helpt om de wespen bij je terras vandaan te houden.

Professionele hulp bij een wespennest

Deze trucjes werken goed, wanneer je enkele wespen rond het terras hebt vliegen. Bij een volledig wespennest in de tuin is dit anders! Kies in dat geval voor professionele hulp bij het verwijderen hiervan. Wespen bestrijden bij een wespennest is niet eenvoudig.

Daarbij is de kans op een wespensteek zeer groot. Door deze klus aan een professional over te laten weet je zeker dat het bestrijden van de wespen op effectieve wijze gebeurt. Daarbij gebruiken ongediertebestrijders oplossingen die zo milieubewust mogelijk zijn.

Het gebruik van bijvoorbeeld chemische sprays wordt afgeraden. Deze zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar brengen ook risico’s voor je gezondheid met zich mee.

Share.

About Author

Comments are closed.