Hoe kan ik het waterlek in mijn muur opsporen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als gevolg van een waterlek in de muur kunnen er verschillende vormen van schade ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken, die je herkent aan hun lichtgele kleur. Het herstel van deze vochtplekken kost vaak veel tijd. Daarbij kunnen de vochtplekken schadelijk zijn voor je gezondheid! In het bijzonder wanneer er schimmelplekken op deze vochtplekken ontstaan.

Zelf een waterlek in de muur opsporen blijkt vaak lastig te zijn. Uitzondering hierop is vanzelfsprekend een lekkage als gevolg van boorwerkzaamheden, waarbij je de leidingen achter de wand geraakt hebt. In dit artikel lees je meer over de manier waarop een lek in de muur gevonden kan worden.

Een lekdetectie uit laten voeren in huis

Een waterlek vinden wordt makkelijker, wanneer je een lekdetectie uit laat voeren. Er zijn verschillende organisaties die je hierbij kunnen helpen. Bij zo’n lekdetectie in Dordrecht, lekdetectie Zoetermeer of bijvoorbeeld Amsterdam worden moderne hulpmiddelen ingezet.

Voorbeeld hiervan zijn ultrasone trillingen. Het verschil in tijd tussen het zenden van de trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan zegt iets over de plek waar het waterlek zich bevindt. Ook een thermografische camera kan gebruikt worden om de bron van een lekkage te achterhalen.

Op basis van de gevonden oorzaak van het waterlek, zal er een rapport worden opgesteld. Een loodgieter kan de lekkage vervolgens voor je verhelpen.

Hak- en breekwerk wordt steeds minder gebruikt

Tot voor kort was het openbreken van de muur de oplossing die vaak gebruikt werd bij het opsporen van een lekkage. Het uitvoeren van dergelijk hak- en breekwerk veroorzaakte in de meeste gevallen onnodig veel schade. Schade die vaak niet vergoed werd door een verzekeraar.

Daar waar de kosten voor een professionele lekdetectie wel vergoed worden! Des te meer reden om niet zelf aan de slag te gaan bij het opsporen van een waterlek in de muur, maar dit aan een professional over te laten.

Share.

About Author

Comments are closed.