Hoe je jouw woning verbouwd naar je droomwoning

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iedereen heeft wel een plaatje in zijn of haar hoofd van hoe die droomwoning eruitziet. Voor de een is dat een prachtig groot landschap met een zwembad buiten en voor de ander is het een moderne en mooi ingerichte woning aan de binnenkant.

Hoewel het veelal onmogelijk kan lijken om aan die droomwoning te komen, hoeft dat lang niet altijd onmogelijk te zijn. Vaak is het voor mensen sneller mogelijk om een dergelijke woning te krijgen dan men denkt. Zolang je maar de juiste stappen volgt om er te komen. 

Denk aan de lang termijn

Allereerst is het belangrijk om aan de lange termijn te denken. Er zijn maar weinig mensen die op jonge leeftijd direct een huis van een miljoen euro hebben gekocht. Beter is om kleiner te beginnen met een woning die in de toekomst meer waard zal worden. 

Is het bijvoorbeeld al voor je mogelijk om een nieuwbouwwoning te kopen op een gewilde locatie waar je ook van uit kunt gaan dat die locatie in de toekomst alleen maar populairder zal worden? Dan is dit al een slimme investering. In de toekomst kun je de woning verkopen en heb je al meer budget beschikbaar om voor een grotere woning te gaan. Dit voordeel heb je niet wanneer je altijd hebt gehuurd. Wanneer je alles wilt weten over de ontwikkeling van de huizenprijzen dan raden we aan om hier te kijken op de site van het CBS.

Met alleen geld sparen kom je er minder snel

Zoals we hiervoor al noemden is het moeilijker om hier te komen door alleen geld te sparen. Natuurlijk kun je tijdens het huren geld opzij zetten om op deze manier te sparen, maar vergeet niet dat je geld langzaam steeds minder waard zal worden vanwege inflatie en woningen juist in waarde stijgen.

Verbouw zelf beetje bij beetje aan de woning

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een woning te kopen die wel wat kan worden opgeknapt. De koopprijs voor dergelijke woningen ligt al snel een stuk lager en wanneer je zelf een beetje handig bent dan kun je daarna de woning zelf naar eigen wens inrichten en verbouwen om toch aan die woning te komen waar je zelf van hebt gedroomd. 

Verbouw het beetje bij beetje en op de lange termijn kom je steeds dichter bij hoe jij het graag wilt hebben. Geef je interieur een andere inrichten, leg een nieuwe vloer in je woning of doe iets aan de muren. Ook kun je de deuren in huis vervangen voor mooie glazen deuren van Glazz.nl of kies je een jaar later voor een verbouwing in de badkamer. 

Dit werkt in het algemeen beter dan in een keer een heel grote verbouwing te doen, omdat het namelijk maar zo kan dat je over een jaar hele andere wensen hebt dan je op het moment van de grote verbouwing hebt. 

Share.

About Author

Comments are closed.