Wat te doen wanneer je geen zin hebt om te koken?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lange werkdagen op kantoor, telefoontjes en mailtjes na werktijd, kinderen met teveel energie, een hond die regelmatig moet worden uitgelaten… Druk, drukker, drukst! Het laatste waar je dan nog zin in hebt wanneer je eindelijk thuis op de bank neerploft na een lange, drukke dag, is koken.

Misschien ben je gewoon ontzettend moe, heb je nog geen boodschappen in huis gehaald of heb je gewoon écht geen zin. Hoe dan ook, je maag knort wel al een tijdje, en dus zal er toch echt eten op tafel moeten komen. Maar wat doe je wanneer je gewoon écht geen zin of energie hebt om te koken? Dan heb je gelukkig de keuze uit een aantal eenvoudige opties. Wat gaan we eten vanavond gemakkelijk?

Bereid een eenvoudige maaltijd

Heb je echt totaal geen zin om te koken? Dan is deze optie wellicht niet de meest voor de hand liggende keuze, maar je zult achteraf toch wel blij zijn als er een lekkere makkelijke maaltijd via Butlon op tafel staat. Om je maag toch goed te vullen, kun je er dan ook voor kiezen om je tegenzin zo goed mogelijk uit te schakelen en toch een eenvoudige maaltijd te bereiden.

Zo liggen er altijd wel een aantal ingrediënten in je koelkast, vriezer en voorraadkast die je bij elkaar kunt gooien om tot een simpele, maar lekkere maaltijd te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eenvoudige salade? Zo kun je bijvoorbeeld eieren koken, komkommer en tomaatjes snijden en een yoghurtdressing bereiden. Op die manier heb je een simpele, maar gezonde maaltijd, die binnen enkele minuten klaar is. Ideaal wanneer je geen tijd of simpelweg geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Bestel je boodschappen vooraf

Heb je er een gewoonte van gemaakt om na werktijd boodschappen in huis te halen voor de avondmaaltijd? Dan kan het voorkomen dat je tijdens je lunchpauze al na denkt over het bezoek dat je nog moet brengen aan de supermarkt, en over wat je dan eigenlijk wilt eten.

Dit kan ervoor zorgen dat je tegenzin creëert en helemaal geen zin hebt om na je werk nog naar de supermarkt te moeten gaan en daarna ook nog uitgebreid te moeten koken. De oplossing? Je boodschappen vooraf online bestellen! Veel huishoudens kiezen tegenwoordig voor deze optie, en dat is zo gek nog niet. Ga voor jezelf maar eens na hoeveel tijd en energie je hiermee zou besparen.

Je boodschappen worden gewoon bij je thuis bezorgd, op een moment dat het jou uitkomt. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over wat je ’s avonds gaat eten, want alle boodschappen heb je dan al in huis. Zo kun je je boodschappen bijvoorbeeld bij Butlon bestellen.

Bestel een maaltijd

Ben je een keer vergeten je boodschappen te bestellen? Heb je geen zin om naar de supermarkt te lopen of fietsen? Ook dan is er nog een oplossing: eten bestellen. Hiervoor kun je ook terecht bij Butlon. Wanneer je echt geen zin of tijd hebt om te koken, kun je simpelweg een maaltijd bestellen. Deze wordt dan op het door jou gewenste tijdstip bij je thuis bezorgd. Zo kun je onbezorgd genieten van een heerlijke maaltijd, zonder zelf in de keuken te zwoegen.

Share.

About Author

Comments are closed.