4x tips voor gestructureerd tuinonderhoud

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb jij een tuin die je graag onder handen wilt nemen? wij geven jou vier tips om je op weg te helpen en jouw tuin weer fris en fruitig te maken voor het begin van een nieuw seizoen. Wil je nog meer tips voor tuinonderhoud? Op Klusje kun je veel verschillende tips vinden!

  1.  Maak je tuin startklaar voor komend seizoen

Elk seizoen vraagt iets anders van jouw tuin, het is daarom belangrijk om jouw tuin voor te bereiden op het komende seizoen. Per seizoen is het belangrijk om te kijken naar de juiste planten en het onderhoud van de tuin. Zorg bijvoorbeeld in de winter voor planten die bestendig zijn tegen de kou en geef de planten in de winter niet teveel water, het kan dan zijn dat het water bevriest in de grond.

  1. Verzorg de flora en fauna in jouw tuin

Wanneer je nieuwe planten aanschaft voor in de tuin is het goed om te weten wat voor onderhoud de plant nodig heeft. Elke plant is anders, lees je goed in over elke plant en verzorg deze op de juiste manier. De verzorging van de planten is makkelijk te vinden op internet of vraag het na bij een hovenier of tuincentrum.

  1. Houd jouw tuin netjes

Het onderhouden van een tuin kan veel werk kosten, vooral als je de tuin ook netjes wilt houden. Wel is het handig om de tuin netjes te houden, zodat je overzicht houdt over de verschillende flora en fauna in de tuin. Het netjes houden van jouw tuin kun je doen door het gras geregeld te maaien, bomen en planten te snoeien en onkruid bij te houden.

  1. Zorg voor bijpassende tuinmeubels met makkelijk onderhoud

Als laatste tip kun je het beste zorgen voor bijpassende tuinmeubels, hierdoor krijgt jouw tuin een fijne uitstraling. Zorg ervoor dat de tuinmeubels makkelijk te onderhouden zijn om een hoop tijd te besparen. Dit kan betekenen dat je kiest voor plastic of houten tuinmeubels die eens per jaar een onderhoudsbeurt nodig hebben.

Wil jij meer tips op het gebied van tuinonderhoud? Via klusje.nl vind je veel verschillende tips op het gebied van tuinonderhoud, maar ook andere onderwerpen worden daar besproken. Ook kun je via klusje.nl een hovenier inhuren wanneer je liever de vervelende taken uit handen wilt geven.

Share.

About Author

Comments are closed.