3 tips om de juiste tegels te kopen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tegenwoordig zijn er tal aan keuzes bij het kopen van tegels. Ook niet zo gek als je je bedenkt dat tegels veel worden gebruikt en de consument verschillende stijlen hanteert. Naast dat er visuele aspecten zijn in het kopen van tegels zijn er ook functionele aspecten om rekening mee te houden. Alles bij elkaar maakt tegels kopen er ook niet makkelijker op.

Tip 1: begin met het verzamelen van inspiratie voor je tegels gaat kopen

Maak voor jezelf een moodboard zodat je weet in welke stijl en sfeer jij naar op zoek bent. Is het een woonkamer waar je tegels wilt plaatsen of juist de badkamer? Maak in dat geval ook echt een moodboard waarin duidelijk is waar je tegels voor gekocht worden.

Neem de tijd en maak een zorgvuldige selectie. Ga je voor grote of kleine tegels? Wil je variatie in kleuren hebben of juist zo rustig en vlak mogelijk? Houdt in gedachte of het in jou geval gaat om een grote of kleine oppervlakte waar je de tegels wilt plaatsen en beeld je in wat dat zou doen met de ruimte.

Tip 2: antislipvloer tegels kopen

Tegels worden vaak gebruikt voor het leggen van vloeren voor bijvoorbeeld de badkamer of de buitenkant. Het is dan verstandig om tegels aan te schaffen die het gevaar op gladheid aanzienlijk verminderen. Antislip tegels zorgen met geprofileerde of micro doorschijnende oppervlaktes voor een veilige ondergrond.

Wanneer je opzoek gaat naar zulke tegels is het handig om te letten op de zogenaamde ‘R-klasse’, dit geeft de mate in slipweerstand aan. Benader een professional en laat je adviseren wat gewenst is in jouw situatie.

Tip 3: vraag advies bij tegels kopen

Laat je in adviseren door een vertrouwde vakhandelaar. Zij zullen je waarschijnlijk meegeven om tegels te laten zetten door professionals. Dit is altijd verstandig omdat het zetten van tegels een vak apart is.

 

Share.

About Author

Comments are closed.