3 goede redenen om mondkapjes kopen met filter

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met de aangescherpte basisregels maken mondkapjes een nog groter deel uit van ons dagelijkse leven en mondkapjes kopen met filter is dan een uitstekende keuze. De verplichting om ze te dragen in het openbaar vervoer bestaat nog steeds en zal niet snel worden opgeheven. Daarbij wordt gebruik ervan nu ook dringend aangeraden in openbare gebouwen. Door mondkapjes te kopen met filter ben je op deze nieuwe situatie voorbereid. Hier vind je 3 goede redenen waarom het nu juist een goed idee is om in dit soort mondkapjes te investeren.

1.      Mondkapjes kopen met filter als alternatief

Mondkapjes met filter bieden extra bescherming, maar zijn niet verplicht. In het openbaar vervoer moet je niet-medische mondkapjes dragen. Deze niet-medische kapjes die iedereen op heeft zorgen ervoor dat de drager van het kapje het virus niet kan verspreiden. Medische mondkapjes zijn bedoeld voor medisch personeel in verzorgtehuizen, ziekenhuizen en klinieken. Het is cruciaal dat hun voorraad op orde blijft en dat particulieren daar niet aankomen. Het is dus geen goed idee om een medisch mondkapje te dragen. Mondkapjes kopen met filter is daarom een uitstekend alternatief om beter beschermd te worden en de medische voorraad met rust te laten.

2.      Mondkapjes met filter bieden meer bescherming

In de bus, de trein, de tram of de metro heeft iedereen een niet-medisch mondkapje op en dus wordt het virus veel minder de lucht ingebracht. De kapjes bieden geen bescherming tegen het oplopen van het virus en dat zou dus ook niet nodig moeten zijn. Zo lang iedereen een kapje draagt is de situatie redelijk veilig. In openbare ruimtes zijn mondkapjes niet verplicht en zullen er mensen rondlopen met- en zonder. Hier wordt de bescherming van het niet-medische mondkapje dus ontkracht. Mondkapjes kopen met filter geven je dan extra bescherming in die situaties. Er zijn ook andere redenen waarom je mogelijk meer bescherming wilt:

  • Lang niet alle niet-medische mondkapjes zijn van goede kwaliteit.
  • Niet iedereen houdt zich aan de regels.
  • Niet iedereen houdt zich aan de juiste gebruiksaanwijzing van de mondkapjes die ze dragen.

3.      Mondkapjes met filter zijn erg gebruiksvriendelijk

Door mondkapjes te kopen met filter profiteer je van een aantal grote voordelen. Allereerst is er natuurlijk de extra bescherming en zal het filter ook een groot gedeelte van het virus uit de lucht bij jou weghouden. De filters houden ook andere stofjes tegen, zoals stuifmeel, luchtvervuiling en bacteriën. Je kunt je stoffen mondkapjes met geïntegreerde filter gewoon wassen. Er is ook de optie om de filters los aan te schaffen en dan was je de filters en de mondkapjes apart. Een derde optie die je hebt is om wegwerp mondkapjes te kopen met filter. Lees de instructies goed door, maar vaak kun je een mondkapje met filter langer en vaker dragen dan een mondkapje zonder.

Ga je mondkapjes kopen met filter dan merk je dat deze wel iets duurder zijn. De bovengenoemde voorwaarden zijn deze extra kosten meer dan waard.

Share.

About Author

Comments are closed.