Is tuinrenovatie in het najaar een goed idee?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Is jouw tuin niet meer zo mooi en vind je het de hoogste tijd om daar iets aan te gaan doen? Dan kan tuinrenovatie weleens de oplossing zijn. Maar is het renoveren van je tuin in het najaar een goed idee? En wanneer is tuinrenovatie überhaupt een goede optie in vergelijking met de aanleg van een geheel nieuwe tuin? Dat en meer bespreken we in dit blogartikel.

Wat is tuinrenovatie precies?

Tuinrenovatie is het deels vernieuwen van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het plaatsen van een nieuwe schutting
  • Het herstellen van een verzakt terras
  • Het verplaatsen van beplanting
  • Het vergroenen van de tuin
  • De installatie van een systeem om regenwater af te voeren en op te slaan

Tuinrenovatie is dus altijd het plaatselijk bijwerken van de tuin. Als er veel onderdelen van de tuin niet meer naar je zin zijn, dan is het vaak goedkoper om de gehele tuin te vernieuwen.

Is tuinrenovatie in het najaar een goed idee?

Dat hangt ervan af wat de tuinrenovatie precies inhoudt. Als het betrekking heeft op de beplanting dan kan het wellicht niet de beste periode zijn om de tuinrenovatie uit te laten voeren. Al kun je er natuurlijk voor kiezen om al het werk uit te voeren, behalve het poten van de nieuwe beplanting. Op die manier hoef je volgend tuinseizoen alleen even nieuwe planten te poten en kun je direct van je tuin gaan genieten.

En tuinrenovatie in het voorjaar, is dat een goed idee?

Ook hier is er geen eenduidig antwoord te geven. Dat komt omdat hoveniersbedrijven in het voorjaar vaak al behoorlijk vol zitten met klussen, waardoor het zomaar weken tot enkele maanden kan duren voordat je geholpen wordt. Dat betekent dus dat je in het eerste gedeelte van het tuinseizoen mogelijk nog steeds met een tuin zit waar je niet tevreden over bent.

Ons advies is dus of de tuinrenovatie zoveel mogelijk uit te laten voeren in het najaar of in het najaar alvast een afspraak te plannen voor het voorjaar, zodat je niet lang hoeft te wachten voordat jouw tuin wordt opgeknapt.

Wat kost tuinrenovatie eigenlijk?

Tuinrenovatie kan door de verscheidenheid aan werkzaamheden qua prijs enorm verschillen. Maar voor kleinere renovaties ben je vaak voor nog geen € 1.000,- klaar. Sterker nog, er zijn zelfs hoveniersbedrijven, zoals Aardoom hoveniers uit Ridderkerk, waar je voor onder de duizend euro al een dagdeel twee hoveniers hebt. Kijk dus altijd naar dit soort aanbiedingen zodat de tuinrenovatie niet onnodig kostbaar wordt.

Share.

About Author

Leave A Reply