Voor deze beroepen is er volop werk voor zzp’ers

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De arbeidsmarkt is de afgelopen decennia flink veranderd. Steeds meer mensen kiezen voor het ondernemerschap als zelfstandige zonder personeel (zzp’er). En niet zonder succes. Er zijn namelijk tal van beroepen waarvoor er volop werk is. Ontdek het in dit blog.

Freelance tekstschrijver

Ieder bedrijf heeft content nodig. Voor hun website, socials, nieuwsbrieven en offline communicatie. Als freelance tekstschrijver is er volop werk te krijgen. En het mooie is: je hebt niet meer dan een laptop en een internetverbinding nodig om je werk te kunnen doen. Dat biedt je de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt.

Webdesigner

Dit beroep is een mooie aanvulling op het vorige voorbeeld. Heb je als bedrijf geen website hebt, dan komt dat niet geloofwaardig over. En heb je een gedateerde website, dan is een update nodig. Kortom, er is altijd werk voor webdesigners.

Digitale marketing specialist

Bedrijven investeren steeds meer in digitale marketing om hun merk op te bouwen en klanten te bereiken. Als zzp’er kun je diensten aanbieden, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), social mediabeheer en online adverteren. Werk genoeg!

Fotograaf en/of videograaf

Beelden spelen een grote rol in ons leven, zowel in ons persoonlijke als zakelijke leven. Zzp-fotografen en videograven worden vaak ingehuurd voor evenementen, bruiloften, bedrijfsfoto’s en reclamecampagnes. Ook hier geldt dat er steeds weer behoefte is aan nieuw beeldmateriaal, waardoor er altijd werk is.

Virtual assistent

Veel bedrijven huren virtuele assistenten in om administratieve taken, klantenondersteuning en de planning te beheren. Als virtuele assistent kun je vanuit huis werken en profiteren van de groeiende vraag naar deze diensten.

Personal trainer

Veel mensen zijn volop bezig met een gezonde leefstijl. Daar hoort niet alleen gezonde voeding bij, maar ook sport. Steeds meer mensen investeren in een personal trainer, om advies te krijgen wat het beste bij hun past. Veel personal trainers werken bij sportscholen waar ze zich verhuren aan de leden. Het is een leuke manier om met veel mensen in contact te zijn en een positieve bijdrage te leveren aan een gezondheid.

Zorgmedewerker

In de zorg wordt het vaste personeel steeds vaker aangevuld met zzp’ers. Niet alleen voor korte termijn opdrachten, maar ook steeds vaker voor de lange termijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel zorgprofessionals die als zzp’er in de gehandicaptenzorg werken. Via een zorgbemiddelingsbureau komen ze eenvoudig aan opdrachten waardoor ze zich kunnen focussen op hun zorgwerk. De zorgsector is dan ook één van de sectoren waar zzp’ers de grootste zekerheid op werk hebben. Er is immers altijd vraag naar goede zorg en met de vergrijzing in Nederland zal die vraag alleen maar toenemen.

Share.

About Author

Leave A Reply