Zo haal je het uiterste uit een dag thuiswerken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Al voor een best lange tijd is thuiswerken een groot onderdeel van het dagelijks leven voor veel mensen. Hopelijk heb je op den duur een manier gevonden om het thuiswerken nog efficiënter voor jezelf te maken, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je totaal nog steeds geen idee hebt wat je nu precies moet doen zodat je dit wel voor elkaar krijgt. Let daarom goed op.

Wat ga je doen

Om te beginnen is het belangrijk om aan het begin van een dagje thuiswerken een fijne thuiswerkplek voor jezelf te creeëren. Moet je voor je werk bijvoorbeeld veel bellen? Dan is het handig om een plek in je huis te vinden waar je hier de rust voor hebt, mocht dit voor je nodig zijn. Als je alleen woont is dit natuurlijk wat gemakkelijker dan wanneer je samenwoont en kinderen thuis hebt. Ondanks dit is het alsnog van belang dat je je eigen plekje hebt waar je zonder gestoord te worden aan de slag kunt.

Ergonomische werkplek

Je vraagt je misschien af wat dit is, begrijpelijk. Om te beginnen is dit erg belangrijk om zo goed mogelijk te proberen dit te realiseren. Een ergonomische werkplek heeft onder andere namelijk te maken met het ziekteverzuim. Ondanks dat je nu vanuit huis werkt, kan het er alsnog voor zorgen dat het allemaal wat te veel wordt, dit door verschillende factoren. Iets waar een ergonomische werkplek ook rol bij speelt, zijn bepaalde spullen waar je mee werkt. Denk bijvoorbeeld aan een bureau en bureaustoel. Op veel kantoren zijn deze op elkaar afgestemd en hoogstwaarschijnlijk heb je dit thuis niet. Het kantoor waar je normaal werkt beschikt misschien wel over zit-sta bureaus. Dit is misschien een beetje ver gezocht voor het thuis werken, maar misschien heb je thuis wel zo’n bureau. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van een ergonomische werkplek.

Let goed op jezelf

Nu je dus thuis werkt en je misschien niet meer de mensen om je heen hebt die in hetzelfde schuitje zitten zoals jij, is het van groots belang dat je goed op jezelf let. Houd bijvoorbeeld contact met je collega’s als je een baan hebt waarvan anderen misschien niet zo goed begrijpen hoe of wat. Op die manier kun je er toch nog met anderen over praten en je ei kwijt, iets wat in deze tijd heel belangrijk is. Het gaat allemaal al steeds lastiger met alles wat er aan de hand is, dus een goede mentale gezondheid behouden is erg belangrijk. Let daarom ook niet alleen op jezelf, maar houd ook een oogje op anderen. Misschien ben jij wel oké, maar heeft een ander het misschien wel erg lastig. Probeer elkaar dus te helpen.

Share.

About Author

Leave A Reply