Het belang van een gezonde werkplek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

We leven nu in een wereld waarin elektronica niet meer weg te denken is. Bijna dagelijks ben je bezig met je telefoon, laptop of andere elektronica die je thuis of op het werk om je heen hebt. Wat daarbij ook komt kijken, zijn klachten. Voornamelijk klachten die betrekking hebben op je fysieke gesteldheid. Laten we ons daarvoor focussen op het kantoorleven.

Elektronica op kantoor

Er kan bijna wel met zekerheid gezegd worden dat op ieder kantoor wel een computer of ander elektronisch apparaat te vinden is. Heb je een kantoorbaan, dan is het dus eigenlijk vanzelfsprekend dat je dagelijks minimaal een hoeveelheid aantal uren achter een elektronisch apparaat spendeert. Vaak gebeurt dit zittend en dit kan op langere termijn nogal wat klachten oproepen. Misschien dat je hier zelf al actie voor hebt ondernomen door bijvoorbeeld tijdens de pauze een rondje te gaan wandelen. Hierdoor strek je even de benen en ben je even van je werkplek af. Het kan ook zijn dat je het best wel druk hebt en hier gewoon niet aan toekomt. Wat kun je dan doen om minder lang te zitten?

De oplossing

Op verschillende kantoren is dit al te vinden en misschien beschikt jouw kantoor hier ook al wel over, maak hier dan vooral gebruik van. Het gaat dan namelijk om een zit-sta bureau. Aan dit bureau ben je dus niet verplicht om je hele werkdag te moeten staan, maar die optie heb je wel. Het is simpel. Het bureau bevat een functie om een bepaalde hoogte aan te kunnen nemen zodat je tijdens je werkdag kunt afwisselen tussen zittend en staand werken. Dit bevordert het minder zitten al enorm en je zult ook merken dat het je lichaam bevordert. Want misschien heb je het al wel eens voorbij horen komen, maar zitten wordt ook wel gezien als het nieuwe roken. Alles gaat tegenwoordig online, dus opstaan om iets aan je collega te vertellen hoeft al niet meer, want met een druk op de knop heb je je collega al aan de lijn of een mailtje gestuurd.

Op weg naar een gezonde werkplek

Een zit-sta bureau is een ding, maar er zijn nog zoveel verschillende manieren om te voldoen aan de vereisten van een gezonde werkplek. Als je zelf leidinggevende bent van een bedrijf of als werknemer inziet dat er bij jou op kantoor grote verandering nodig is, houd je dan niet tegen. Een gezonde werkplek heeft invloed op zoveel verschillende aspecten en op zowel de fysieke als de mentale gezondheid van werknemers. Vooral in deze tijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat allebei deze gezondheden worden beschermd en soms is daar wat verandering voor nodig. Laat dit een nieuwe stap zijn tot een nieuwe gezonde werkstijl.

Share.

About Author

Leave A Reply