Wat zijn de verschillende soorten jaloezieen die er bestaan?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

We vertellen je wellicht helemaal niets nieuws wanneer we zeggen dat er verschillende soorten jaloezieen op de markt zijn terug te vinden. Dat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten exemplaren bestaan hoeft niet te verbazen.

Sterker nog, eigenlijk is dit zelfs absoluut noodzakelijk om tegemoet te kunnen komen aan de wensen en verwachtingen van mensen die dat type van raamdecoratie wensen te kopen. De verschillende soorten jaloezieen kenmerken zich in de praktijk niet alleen door een verschillende uitstraling, dat geldt ook voor de praktische eigenschappen die er aan verbonden zijn. Hoe dan ook, wil jij graag kennismaken met de verschillende soorten jaloezieen die er op de markt zijn terug te vinden? Lees dan vooral even de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina!

Verschil tussen horizontale en verticale jaloezieen

Allereerst kunnen we vaststellen dat er verschillende uitvoeringen van jaloezieen zijn terug te vinden op de markt. Wat betekent dit nu concreet? Zeer eenvoudig. We maken voor wat jaloezieen betreft namelijk een onderscheid tussen horizontale en verticale exemplaren. In het merendeel van de gevallen is het zo dat er gebruik wordt gemaakt van de horizontale exemplaren. Hierbij is het mogelijk om de lamellen uitermate precies te laten draaien. Dit betekent dat je de optimale controle krijgt over de lichtinval in de ruimte.

Een alternatief voor de horizontale jaloezieen zijn de verticale exemplaren. Bij deze uitvoering is er sprake van lamellen die verticaal hangen en zich in een zogenaamde steunrail bevinden. Bovendien is het mogelijk om ze volledig naar de zijkant te schuiven waardoor de deur- of bijvoorbeeld de raamopening volledig open kan komen te liggen. Op deze manier kan je genieten van een vrij uitzicht naar bijvoorbeeld je tuin.

Op vlak van patronen en kleuren is er ook sprake van een meer dan voldoende keuze. Verticale jaloezieen worden doorgaans vervaardigd uit materialen zoals bijvoorbeeld glasvezel of polyester. In het bijzonder wanneer er sprake is van een grote opening zijn deze verschillende soorten jaloezieen de moeite waard om te overwegen.

Uit welke materialen kan een jaloezie zijn vervaardigd?

Ondertussen weten we dus dat er in de praktijk een onderscheid wordt gemaakt tussen een horizontale en een verticale jaloezie. Dit is echter niet het enige verschil waar je tijdens het aankoopproces rekening mee zal willen houden. Wat namelijk bovendien te denken van de materialen waar jaloezieen uit vervaardigd kunnen zijn? Op dit vlak zal je kunnen vaststellen dat je onder meer een keuze kan maken tussen de volgende mogelijkheden:

  1. Hout;
  2. PVC;
  3. Aluminium;

Je keuze voor wat het materiaal van je jaloezieen betreft zal in de praktijk bepalend zijn voor zowel de uitstraling als de praktische eigenschappen waar je op kan rekenen. Hou er ook rekening mee dat niet alle verschillende soorten jaloezieen geschikt zijn om in elke ruimte in huis geïntegreerd te worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor houten exemplaren.

Deze zal je bij voorkeur uiteraard liever niet in een vochtige ruimte zoals de keuken of de badkamer willen ophangen. Vergelijk dus goed de verschillende soorten materialen waar je een keuze uit kan maken en bepaal aan de hand daarvan wat voor jou nu precies de beste optie is.

Toch liever een andere soort raamdecoratie? Ga voor meer inspiratie naar Doehetbudget.nl.

Share.

About Author

Comments are closed.