De marmeren tafel is helemaal terug!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De eettafel vormt de centrale eye-catcher in elke eetkamer. Het spreekt dan ook voor zich dat je in de praktijk altijd goed zal willen nadenken alvorens over te gaan tot het aankopen van een dergelijke, nieuwe tafel. In het bijzonder het materiaal waaruit ze wordt vervaardigd is ongelofelijk belangrijk.

Niet alleen is de keuze van het materiaal bepalend voor de uitstraling van de eettafel, daarnaast zal je eveneens kunnen vaststellen dat ze verantwoordelijk zal zijn voor de levensduur waar je op kan rekenen. Wil jij graag een absolute topper in huis halen die op alle vlakken jouw vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen? Dan is het wellicht meer dan de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van een marmeren tafel!

Waarom is de marmeren tafel terug zo populair?

De marmeren tafel is natuurlijk helemaal niet nieuw op de markt, integendeel. Vroeger was het zo dat je in het merendeel van de woningen waarin je naar binnen kwam dan ook een dergelijke tafel zag opduiken. Vaak ging het om een volwaardige eettafel, maar soms was er ook sprake van bijvoorbeeld een kleine salontafel of een bijzettafeltje van marmer. De marmeren tafel leek toen even uit het zicht te verdwijnen, maar is tegenwoordig zowat populairder dan ooit. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat er aan marmer heel wat interessante voordelen zijn verbonden. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Marmer is een bijzonder luxueus ogend materiaal;
  2. Het is een materiaal dat er om bekend staat ongelofelijk duurzaam te zijn;
  3. Een marmeren tafel is te koop in tal van verschillende kleuren;
  4. Je kan ze zonder probleem bestellen in tal van verschillende vormen;

De marmeren tafel geniet niet alleen een grote populariteit omwille van de bovenstaande voordelen. Het is namelijk verder eveneens zo dat je bij een tafel die is vervaardigd uit een dergelijk materiaal ook altijd bent verzekerd van een uitstekende veelzijdigheid. Deze veelzijdigheid zorgt er voor dat je moeiteloos een tafel van marmer zowel in een klassiek als in een meer modern interieur kan opnemen.

Waar moet je rekening mee houden bij een tafel van marmer?

Er zijn voor wat het aankopen van een eettafel van marmer betreft wel nog een aantal extra aandachtspunten waar je ook graag rekening mee zal willen houden. Allereerst kan er bijvoorbeeld worden vastgesteld dat marmeren tafels niet bepaald voordelig zijn in aankoop. Ze zijn dan ook zeker niet de goedkoopste tafels op de markt, maar daar staat tegenover dat ze wel over een uitmuntende levensduur beschikken. Het is dan ook zo dat je bij een tafel die is gemaakt van marmer niet snel schade hoeft te vrezen, integendeel.

Een tweede aandachtspunt om rekening mee te houden bij het aankopen van een tafel die is gemaakt van marmer heeft te maken met het gewicht waarover ze beschikt. Voor marmer geldt dat het een materiaal is welke er om bekend staat vrij zwaar te zijn. Dit betekent dat je een tafel met een marmeren tafelblad niet zomaar even eenvoudig gaat verplaatsen doorheen de woning. Zijn deze aangehaalde nadelen voor jou geen enkel probleem? Dan hoeft niets je nog in de weg te staan om over te gaan tot het aankopen van een dergelijke tafel!

Giga Meubel – Een begrip binnen de meubelbranche

Share.

About Author

Comments are closed.