Houten jaloezieen bestellen? Zo voorkom je een miskoop!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Houten jaloezieen zijn populairder dan ooit. Open je Instagram of Pinterest app en ze schieten een voor een over je beeldscherm. Logisch ook, want ze passen in vrijwel elke woonstijl. Scandinavisch, industrieel, landelijk.. Jaloezieen geven een unieke sfeer. Dat wil jij natuurlijk ook! Maar voordat je gaat bestellen: lees eerst deze tips. Een miskoop is namelijk zo gemaakt, zeker bij een product op maat. 

Gratis kleurstalen bestellen

Natuurlijk begin je online met het orienteren voor je nieuwe houten jaloezieen. Daarbij kijk je natuurlijk naar prijs én naar kleur. Je wil niet te veel betalen, maar het moet wel altijd passen bij je smaak. Maar let op. Door de instellingen van je beeldscherm (denk aan helderheid, blauwe of gele ondertoon) kan de kleur van een jaloezie op je beeldscherm er anders uitzien dan de werkelijke kleur. Als het kan, vraag dan altijd gratis kleurstalen aan. Zo kun je thuis bekijken welke kleur nou echt het beste past bij jouw woning. En je wensen natuurlijk.

De juiste maten opgeven

Een paar millimeter kan het verschil zijn tussen een perfect passende jaloezie of een jaloezie die te klein of te groot is. Daar gaat je botanische woonstijl-droom. Vaak hebben webshops een duidelijke meet beschrijving. Durf je het niet aan om zelf te meten? Kijk dan of de aanbieder een meetservice aanbiedt. Soms is dit gratis, soms moet je ervoor betalen. Dat lijkt misschien zonde, maar ik zou liever €25 betalen en dan de zekerheid (en garantie!) op juiste maten hebben dan uiteindelijk honderd(en) euro’s uit te geven aan raamdecoratie die net te klein/groot is. 

Het zit ‘m in de details

Dus we hebben de kleur en de maten nu gehad. Tijd voor de details. Want die zijn echt belangrijk. En met de details bedoel ik de kant van de bediening. Er is niets zo vervelend als de bediening aan de verkeerde kant. Stel, je hangt je jaloezie voor een raam net achter de bank. Aan de rechterkant kan je er prima bij, aan de linkerkant moet je meer moeite doen. En door een snel invulfoutje zit je bediening links. Nu is een enkele keer over de bank kruipen geen probleem. Maar ik gok dat je je jaloezie vaker open en dicht wil doen. Het zit ‘m dus echt in de details. 

Ga je houten jaloezieen bestellen? Neem er dan echt de tijd voor, want een ongelukje/miskoop zit in een klein hoekje. 

Share.

About Author

Comments are closed.