Motor opbergen voor de winter: zo maak je hem winterklaar!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De temperaturen zijn de afgelopen weken in een rap tempo gedaald. Bladeren vallen van de bomen, je hebt langzaam je winterjas weer uit de kast gehaald en de motor blijft steeds vaker veilig in de garage staan. De kans is groot dat je de komende maanden tijdelijk geen plezierritjes meer zult maken. Voor de echte liefhebbers is er binnenkort sprake van een winterstop. Maar wat moet je doen om ervoor te zorgen dat jouw motor ook na het einde van het seizoen nog goed te gebruiken is? Wat heb je hiervoor nodig? En is het nog noodzakelijk om caferacer onderdelen bij Caferacerwebshop aan te schaffen en je motor te upgraden of kan je hiermee wachten tot het einde van de winterstop? Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje.

Let op de accu

De accu van de motor heeft de meeste aandacht nodig. Deze zal de winterstop niet goed overleven als je niet de benodigde stappen onderneemt. Het is belangrijk dat de accu op een droge en vorstvrije plek wordt bewaard. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de garage van je woning. Hang de accu het liefst de gehele winter aan de oplader of doe dit met enige regelmaat aan een druppellader. Zo zorg je ervoor dat deze in goede conditie blijft en klaar is voor gebruik wanneer je eindelijk weer de gashendel mag induwen.

Tanken voordat je de motor wegzet

Denk niet dat je niet hoeft te tanken als de motor in ‘winterslaap’ gaat. Wanneer je deze met een zo goed als lege tank in de stalling plaatst, dan loop je het risico dat de benzinetank gaat roesten. Daarom is het belangrijk om de motor volledig af te tanken en tevens een additief toevoegt die roestvorming tegen zal gaan.

Controleer de bandenspanning

Voordat je de motor in de winterstalling zet is het belangrijk om de banden nog even van de nodige lucht te voorzien. Zo voorkom je dat je straks vrolijk de knipperlichten van Caferacerwebshop.com aanzet en er vervolgens achter komt dat de banden vierkant zijn geworden. Voeg ongeveer 0.5 extra lucht toe aan de voorgeschreven richtlijnen. Vergeet ook niet om de banden nogmaals te checken wanneer je deze uit de winterstalling haalt, want de kans is groot dat een heleboel druk is weggevallen. Zorg er ook voor dat je de druk zoveel mogelijk van de banden wegneemt door de motor op een bok of middenstandaard te plaatsen.

Motorhoes

Heb je geen ruimte om de motor binnen te stallen? Dan is het belangrijk om ook in een goede motorhoes te investeren. Deze hoes beschermt de motor tegen roestvorming, zodat deze in uitstekende conditie blijft. Er zijn hoezen voor zowel binnen als buiten beschikbaar. Je kunt een hoes ook binnen gebruiken om de motor schoon te houden en te voorkomen dat je straks uren staat te poetsen om hem stofvrij te krijgen. Zo bespaar je jezelf een heleboel extra werk. Hoes weg, de nieuwste db killer van Caferacerwebshop monteren en gaan. Makkelijker kan bijna niet. Op naar een nieuw motorseizoen!

Share.

About Author

Comments are closed.