Waar moet je op letten voordat je gaat solliciteren bij een schoonmaakbedrijf?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je een aantal leuke schoonmaakbedrijf vacatures hebt gezien moet je eerst op een paar dingen letten voordat je gaat solliciteren. Niet veel mensen trekken het bedrijf na waar ze gaan solliciteren en kunnen dan wellicht op de blaren gaan zitten. Wij bespreken in dit blogartikel een paar punten waar je rekening mee moet houden.

Werkhouding

De lichamelijke overbelasting kan soms groot zijn als je werkt in de schoonmaak. Je staat veel en je bukt en hurkt veel. Een goede werkhouding wat ook gehanteert wordt door het schoonmaakbedrijf is dus essentieel. In de Arbo CAO voor schoonmakers zijn hierover een aantal afspraken:

  • Er mag maar 25kg maximale gewicht getilt worden
  • Als er voorwerpen geduwd of getrokken moeten worden mogen deze niet te zwaar zijn.
  • Een voorwerp mer wielen moet soepel lopen en moet de ondergrond vlak zijn.
  • Je mag maar 1kg kracht uitvoeren op 1 hand.
  • Knielen en hurken moet zo min mogelijk gedaan worden.
  • Vaak draaien met de romp en armen heffen moet zo min mogelijk gedaan worden.

Let er dus goed op dat het schoonmaakbedrijf hier rekening mee houd en je aanhoort als je klachten hebt. Ze zijn dit verplicht en moeten voor hun werknemers zorgen.

Schoonmaakartikelen en schoonmaakapparaten

Het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen en artikelen is ook heel belangrijk. Als je te lang werkt met een bepaald schoonmaakartikel zonder bescherming kan dit wellicht  huidirritatie veroorzaken. Het is dus als schoonmaakbedrijf essentieel hun werknemers daarover goed in te lichten en hun de juiste bescherming zoals handschoenen te verplichten. Voor een schoonmaakbedrijf is het dus altijd handig om een VIB-check te doen. Zo weet je of jouw medewerkers veilig aan de slag kunnen met een bepaald schoonmaakmiddel. Het gebruik van stofzuigers en schrobmachines kan voor een fysieke belasting zorgen als je dit te vaak of te lang doet. Daarom is een goede ergonomische werkhouding bij deze apparaten heel belangrijk. De zuigbus moet dus ook afgesteld te zijn op de schouderhoogte van de schoonmaker. 

 

VCA Diploma

Schoonmakers moeten zelf ook op de hoogte zijn van de veiligheid risico’s. Een VCA persoonscertificering kan hierbij goed helpen. Als iemand een VCA cursus heeft gehad en hierbij het VCA diploma heeft behaald, kan daarmee veiligheidsrisico’s inschatten. Ook moet deze persoon rekening houden met het milieu en de gezondheid van zichzelf en andere.

 

Zoek je een schoonmaak baan in de buurt van Utrecht? Bekijk dan nu Schoonmaak Vacatures Utrecht.

Share.

About Author

Leave A Reply