Draadloos muziek afspelen op je speaker? Dat kan!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dat wij als mensen zijnde niet meer zonder muziek kunnen dat is allang een feit. Iedereen heeft op een dag wel naar muziek geluisterd. Misschien gebeurt dat wel onbewust maar het gebeurt wel. Zelfs wanneer we een stuk gaan wandelen of een stuk gaan fietsen willen de meeste mensen er ook muziek bij hebben. Dan is het handig om draadloos muziek af te kunnen spelen op je speaker of oortjes in te hebben. Hoe doe jij dat?

Draadloos afspelen is het nieuwe nu

Dat we tegenwoordig alles draadloos willen hebben dat is echt iets van de laatste jaren. Een draadloos toetsenbord, een draadloze muis en dan nu zelfs al draadloze speakers. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van cambridge audio versterkers. Deze versterkers zetten het geluid dat afkomstig is van een geluidsbron om naar een analoog signaal waardoor het dan via speakers afgespeeld kan worden. Het klinkt heel erg simpel maar dat is het natuurlijk niet. Hoe het allemaal precies in elkaar zit dat zullen wij jou besparen maar het feit dat dit allemaal kan laat weer eens zien dat de techniek nooit stil staat.

Een hele ervaring tijdens het film kijken

Dat alles draadloos gaat worden is niet alleen maar handig met het plaatsen in je huis bijvoorbeeld. Je kunt vaak ook verschillende geluidsbronnen aansturen op het moment dat het draadloos is. Zo kan je met de dali subwoofers bijvoorbeeld niet alleen het geluid van je radio versterken maar ook dat van je televisie.

Je zult een hele nieuwe ervaring hebben wanneer je gebruik maakt van de subwoofers. De hoge maar ook de lage tonen komen dan beter tot hun recht. Op sommige momenten zul jij jezelf zelfs afvragen of dat je niet live in de scene zit in plaats van dat je gewoon op je bank naar de film zit te kijken.

Wat is het voordeel van draadloos

Een van de grootste voordelen van het feit dat er veel dingen nu draadloos gebeuren is dat je geen gedoe hebt met draden en dergelijke. Je hoeft er eigenlijk geen rekening meer mee te houden waar je bijvoorbeeld je speakers neerzet omdat je ze nu gewoon vrij in de ruimte kunt zetten. Heb je op een gegeven moment toch het idee dat je speakers daar niet helemaal naar je zin staan? Dan pak je ze heel makkelijk op en zet je ze ergens anders neer.

Een ander voordeel is dat je vaak door een bepaald signaal meerdere apparaten erop aan kunt sluiten en ook dit dan natuurlijk weer zonder dat je het gedoe hebt met draden. Het wordt je dus allemaal wel een stuk makkelijker gemaakt.

Zijn er ook nadelen aan? Ja natuurlijk, waar er voordelen zijn daar zijn er ook nadelen te benoemen. Je moet er rekening mee houden dat hetgeen wat draadloos is wel opgeladen is. Hij zal toch ergens zijn krachtbron vandaan moeten halen dus vaak hebben ze wel nodig dat ze zo nu en dan opgeladen moeten worden.

 

Share.

About Author

Leave A Reply