Opsporen van een daklek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Daken moeten tegen veel bestand zijn. Het hele jaar door beschermen ze ons tegen regen, wind en kou. Maar al die neerslag die erop valt en de wind die onder de pannen door waait, kan nog wel eens wat verschuiven.

Een dakpan kan op de verkeerde plek komen te liggen of de afvoer kan verstopt komen te zitten. Al snel kunnen dit soort dingen gaan zorgen voor van die lelijke gele vochtplekken in het behang, of druppels op de vloer. Het is belangrijk om voordat u de pannetjes weer neer moet zetten om water op te vangen zo nu en dan een inspectie te laten uitvoeren.

U kan een dakinspecteur een meetrapport laten maken bijvoorbeeld. Zo kan je op tijd een waterlek opsporen, nog voordat er schade wordt aangericht. Als u te lang wacht met het herstellen van een lek dak, kan dit gevolgen hebben voor de constructie van het huis. Als deze nat wordt en gaat rotten kan het voor komen dat u uw hele dak moet laten vervangen.

Het is dan veel goedkoper om er af en toe even een inspecteur naar te laten kijken. Eens per jaar bijvoorbeeld zo een inspectie laten uitvoeren kan veel effect hebben. Als er namelijk iets wordt gevonden kan u het nog makkelijk laten herstellen.

Als het lek pas later wordt gevonden kan dit ook nog wel, maar kan het al moeilijker worden, omdat het water al schade kan hebben aangericht. Zulke schade kan de kosten van reparatie flink opschroeven. Bij zo’n inspectie zal onder andere worden gekeken of alle pannen goed liggen en of de afvoer niet verstopt zit.

Dit zijn namelijk veel voor komende oorzaken van een lek dak. Bij een plat dak zal worden gekeken naar de overgangen tussen de platen. Als daar water blijft staan kan dit ook op een lek duiden namelijk.

Share.

About Author

Leave A Reply