Refurbished keuze is een duurzame keuze

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Om de opgestelde klimaatdoelen te behalen, is het essentieel om iedere bewoner milieubewuste keuzes te laten maken. Hierdoor zal het milieu minder beschadigd worden en dat is precies waar we allen naar streven!

Het maken van milieubewuste keuzes is heel divers. Van een nieuwe printer kopen tot het weggooien van afval; bij iedere handeling is het mogelijk om milieubewust te zijn. Echter worden er jaarlijks wereldwijd ruim 2 miljard mobiele devices geproduceerd. Een situatie dat veel invloed heeft op het milieu en een wereldwijd probleem vormt. Gelukkig is het mogelijk om ook bij het kopen van een professionele printer of gloednieuwe telefoon milieubewuste keuzes te maken.

Productie mobiele devices brengen veel schade

De moderne technologie ontwikkelt zich dagelijks, waardoor er vaak nieuwe devices op de markt worden gebracht. Voor bedrijven kan dit erg interessant zijn en een nieuwe uitdaging, al blijkt dit voor het milieu enkel negatieve gevolgen met zich mee te brengen.

Gedurende het produceren van de nieuwe devices komen er veel schadelijke stoffen vrij, waaronder veel broeikasgassen door het gebruik van kobalt, tin en goud. Deze materialen zijn meestal afkomstig uit mijnen onder erg slechte omstandigheden. In de mijnen worden vaak giftige stoffen gebruikt dat grote invloed heeft op de natuur.

Refurbished is de oplossing

Echter leven we in een wereld waar de digitalisering een grote rol speelt. Het is dan ook niet gek dat er dagelijks miljoenen apparaten worden aangeschaft. Om in deze situatie alsnog de schade aan het milieu te beperken, is het hergebruiken van apparaten de oplossing. Waarom zou je nog voor een duur apparaat gaan als het ook mogelijk is om een refurbished apparaat te nemen, waarbij je geld bespaart én denkt aan het milieu.

Door te kiezen voor een refurbished apparaat zal er geen nieuwe productie nodig zijn, het apparaat hebben we immers al. Om het apparaat te herstellen en te verbeteren, worden de refurbished apparaten voor de verkoop grondig nagekeken en gecontroleerd op eventuele schade.

Share.

About Author

Leave A Reply