Vollere lippen met lip fillers

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is de laatste tijd ontzettend populair: lip fillers. Je ziet veel beroemdheden met volle lippen die zeer natuurlijk ogen. De sensualiteit van vollere lippen is onmiskenbaar en het is dan ook niet zo vreemd dat dames naar methodes zoeken om hun lippen op te vullen. Fillers die door betrouwbare deskundigen worden aangebracht, geven een natuurlijk resultaat. Wat zijn lip fillers precies en wat mag je ervan verwachten?

Wat zijn lip fillers?

Fillers hebben een basis van een lichaamseigen stof. Deze stof heet hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt door ons lichaam aangemaakt en het zorgt er onder andere voor dat onze huid elastisch en gehydrateerd blijft. Naarmate we ouder worden neemt de productie van hyaluronzuur af, waardoor er volumeverlies optreedt. Met fillers kan hyaluronzuur in een gelvorm geïnjecteerd worden om volumeverlies teniet te doen of om extra volume te creëren in het jonge gezicht. Of je lippen nu dunner zijn geworden met de tijd of altijd al dunner zijn geweest dan je eigenlijk gewild had, met fillers kan het gewenste volume bereikt worden.

Wat mag je van lip fillers verwachten?

Doordat fillers in de vorm van een zachte gel komen, kan er een zeer natuurlijk resultaat mee gecreëerd worden, mits het kundig wordt aangebracht. Een deskundige arts houdt rekening met de verhouding tussen bovenlip en onderlip en de verhouding tussen de lippen en de jukbeenderen. Direct na de behandeling kan er wat zwelling optreden, maar na twee á drie dagen is het eindresultaat zichtbaar. Eventuele blauwe plekjes kunnen gecamoufleerd worden met make-up. Doordat er lidocaïne, een verdovende stof, in de filler zit, is de behandeling minder pijnlijk dan cliënten verwachten. Het hyaluronzuur wordt langzaam door het lichaam opgenomen, waardoor de filler van tijdelijke aard is. Na zes tot twaalf maanden kun je een vervolgafspraak maken om de lippen weer op te vullen. Factoren als zonlicht en roken zorgen ervoor dat de filler sneller verdwijnt. De eerste twee weken na de behandeling blijf je het beste uit de zon en ook de sauna en de zonnebank moeten gedurende deze periode vermeden worden.

Share.

About Author

Leave A Reply