Meest populaire Japanse auto’s

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sommige van de grootste auto’s aller tijden zijn uit Japan gekomen en om dat te vieren hebben we een lijst gemaakt van de beste van hen. Lees hieronder verder om erachter te komen wat de beste Japanse auto’s aller tijden zijn!

Nissan GT-R R34 Z-Tune

Om deze lijst te beginnen dachten we dat we zouden gaan met de Nissan GT-R R34 Z-Tune. De Nissan GT-R reeks behoort tot de beroemdste sportwagens ter wereld en de Z-Tune is misschien wel een van de beste, zo niet de beste.

De Z-Tune werd ontworpen en ontwikkeld aan het einde van het productietijdperk van de R34 Skyline. Nismo, het eigen tuningbedrijf van Nissan, maakte van bestaande R34 GT-R’s Z-Tunes door nieuwe onderdelen te monteren en het chassis aan te passen.

Nismo demonteerde de oude R34 GT-R’s volledig en bouwde ze vanaf de grond opnieuw op. Het chassis werd flink verstevigd en er werd veel koolstofvezel gebruikt om gewicht te besparen. De technici van Nismo hebben de carrosserie van de auto volledig opnieuw ontworpen en de auto voorzien van een agressievere ophanging en nieuwe Brembo-remmen.

De 2,8-liter RB26DETT ‘Z1′-motor leverde 500 pk en was gebaseerd op de motoren in Nissans Le Mans GT2- en GT500-raceauto’s. Al dit extra vermogen betekende dat de Z-Tune van 0-100 km/u (62 mph) kon gaan in slechts 3,8 seconden en een topsnelheid van meer dan 325 km/u (201 mph) kon bereiken.

Nismo produceerde slechts 19 van deze auto’s (er waren er 20 gepland), waardoor de Z-Tune een van de zeldzaamste Japanse auto’s aller tijden is. Hierdoor is de Z-Tune een echt verzamelobject geworden, waarvan er een paar jaar geleden in Hongkong voor meer dan HK$ 500.000 is verkocht.

Tip: https://easyimport.nl/

Toyota 2000GT

De 2000GT wordt algemeen beschouwd als de eerste supercar van Japan en is zeker een van de coolste auto’s die ooit uit het land van de rijzende zon is gekomen. De 2000GT was Toyota’s antwoord op de Jaguar E-Type, de C2 Corvette en de Porsche 911. Vandaag is het de duurste klassieker in Japan met exemplaren die op veilingen meer dan 1.000.000 dollar opbrengen.

Toyota begon met de ontwikkeling van de auto kort na de Japanse Grand Prix van 1964. Het bedrijf wilde een nieuwe auto ontwikkelen die de Japanse autoliefhebbers een nieuwe, nog boeiendere rijervaring zou bieden.

Om de auto te ontwikkelen, riep Toyota de hulp in van Yamaha. Yamaha had al eerder een prototype sportwagen voor Nissan ontwikkeld, maar het bedrijf wees het aanbod af en ging verder met de ontwikkeling van de 240Z.

Toyota en Yamaha onthulden het prototype van de 2000GT, de 280A1, op de Tokyo Motor Show in 1965. De auto maakte indruk op de aanwezigen op het evenement, maar kopers moesten wachten tot 1967 om hun handen te leggen op de volledige productieversie van de auto.

De productieauto was voorzien van een longitudinaal geplaatste 2,0-liter zescilinder-in-lijn motor die een respectabele 150 pk produceerde. Toyota koppelde deze motor aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak. Een aantal 2.3-liter modellen werden geproduceerd voor de Amerikaanse markt.

Hoewel de prestaties van de 2000GT niet zo goed waren als die van de Jaguar E-Type, kon de auto toch in 10 seconden van 0-100 km/u (62 mph) rijden en haalde hij een topsnelheid van 215 km/u (133 mph).

Uitgelicht: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

De 2000GT was de eerste Japanse auto die standaard was uitgerust met bekrachtigde schijfremmen rondom en een sperdifferentieel.

Voor de carrosserie van de auto lieten de ontwerpers van Toyota zich inspireren door de E-Type en de Sports 800 van het bedrijf zelf. Het luxueuze thema werd voortgezet aan de binnenkant van de auto, maar het interieur was wat krap in vergelijking met zijn Westerse tegenhangers.

Toyota produceerde de 2000GT in totaal drie jaar met 351 auto’s die de fabrieksdeuren verlieten. Het meest opmerkelijke moment van de 2000GT kwam toen hij verscheen in de James Bond film “You Only Live Twice”.

Honda NSX-R

De originele Honda NSX is een van de meest geliefde Japanse auto’s aller tijden, en de Type R-versie ervan is ongetwijfeld de beste. Honda lanceerde de NA1 NSX-R in 1992, twee jaar na de lancering van de gewone versie.

De NSX-R was meer op het circuit gericht dan de standaard NSX en bood de liefhebbers een grotere rijervaring. Om de NSX-R te creëren, namen Honda’s ingenieurs een standaard NSX en zetten hem op een agressief dieet. Ze verwijderden alles, van de airconditioning tot het audiosysteem en de geluidsdemping. In totaal is Honda erin geslaagd om maar liefst 120 kg te besparen ten opzichte van de standaard auto.

Om de wegligging te verbeteren, werd de stijfheid van het chassis verhoogd en werd het volledige ophangingssysteem vervangen door een meer circuitgericht systeem.

Ook de 270 pk sterke 3,0-liter middengeplaatste V6-motor kreeg de nodige aandacht. Honda gaf de NSX-R een geblauwde en gebalanceerde krukas, die normaal was voorbehouden aan hun raceauto motoren.

Share.

About Author

Leave A Reply