Mensen zullen deze zomer hun zonnebril verliezen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is een jaarlijks ritueel dat elke zomer wordt beleefd: het verliezen van een favoriete zonnebril. Het gebeurt elk jaar. Je buurman zal een hoop geld uitgeven aan een high-end designer zonnebril van Ray Ban, om vervolgens in tranen uit te barsten als ze vermist worden. Ondertussen zal je collega niet beseffen hoeveel ze van haar zonnebril houdt, totdat ze deze niet kan vinden.

Zo raken veel mensen deze zomer hun zonnebril kwijt. Als je weet wat er mis kan gaan, dan kun je maatregelen nemen, zodat het jou niet overkomt. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

In het water laten vallen

Het zomerseizoen is het waterseizoen. Het is de tijd van het jaar waarin mensen naar het strand gaan, gaan zeilen en tijd doorbrengen met luieren rond het zwembad. Het is ook wanneer vissers weer gaan vissen en surfers terugkeren naar de golven. Het komt allemaal neer op één ding: die dure Gucci zonnebril in het water laten vallen.

Hier telt het gegeven dat sommige designerzonnebrillen drijven, maar de meeste niet. Of je het nu hebt over kattenogen, ronde zonnebrillen, rechthoeken of vierkanten, een zonnebril die in de zee valt, zal snel zijn weg vinden naar de diepte en nooit meer teruggevonden worden.

In de taxi achterlaten

Als het niet het water is dat hun zonnebril krijgt, is het de auto wel. Wat interessant is, is dat mensen hun zonnebril achterlaten in andere auto’s dan die van henzelf. Misschien heb je het zelf gedaan. Je rijdt met een taxi naar een concert of een wedstrijd. Je laat je zonnebril achter en vergeet het meteen. Je herinnert het je pas wanneer de verblindende zonneschijn je ogen binnendringt. Maar tegen die tijd is het te laat.

Gevallen in de dierentuin

Geloof het of niet, het is bekend dat dieren zonnebrillen eten samen met een heleboel ander afval. Dat is jammer. Toch zal een deel van de mensen deze zomer een bezoek brengen aan de dierentuin. Ze leunen over een omheining en laten tijdens het maken van een foto hun zonnebril vallen. Dat zou het kunnen zijn. Ze zullen niet meer worden gezien totdat de dierenverzorger het afval inspecteert en opruimt.

Op de toonbank leggen

Hoe vaak heb jij het volgende al gedaan: je legt je designer zonnebril op een toonbank terwijl je je telefoon pakt of betaal met een creditcard. In het midden van welke transactie je ook bezig bent, het feit dat je je zonnebril neerzet, ontsnapt volledig aan je geest. Je loopt de deur uit zonder erbij na te denken.

Uitlenen

Soms kunnen een zonnebril net pennen zijn. Je leent ze uit en ze komen nooit meer terug. Erger nog, proberen je zonnebril terug te krijgen van een vriend die ontkent dat hij ze ooit heeft gebruikt, is genoeg om je gek te maken. Je begint je af te vragen wie van jullie twee gek is geworden. 

Het antwoord op verlies is zonnebril bewustzijn. Zeker wanneer je een designer zonnebril draagt. Wanneer het je overkomt dan kun je altijd leren van je fout. Het leuke is dan wel dat je een nieuwe zonnebril mag aanschaffen. Want hoe je het ook wendt of keert, je hebt er toch één nodig deze zomer.

Share.

About Author

Leave A Reply