Is een koudschuim topper iets voor jou?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wie op zoek gaat naar topper zal er tegenaan lopen dat op de markt een groot en zeer divers aanbod aan toppers beschikbaar is. Hoewel dit een luxe probleem is, maakt dit de keuze niet eenvoudiger. Er zijn verschillende maten, andere materialen, ontelbare afmetingen, en ga zo nog maar even door. Als je al eens gezocht hebt is de kans groot dat je ook de koudschuim topper al bent tegengekomen. Dit is een zeer populaire topper en dat is niet voor niks. Om meer inzicht te geven hebben wij voor jou de kenmerken van de koudschuim topper op een rij gezet.

Veerkrachtig en zeer goede kwaliteit

Eén van de redenen dat de koudschuim topper zo populair is, is vanwege haar zeer goede kwaliteit. In het algemeen zijn deze toppers niet kapot te krijgen en zal je ze niet snel hoeven te vervangen vanwege slijtage. Vanwege de hardere structuur krijg je niet snel doorligplekken. Uiteraard is de topper wel het onderdeel van het bed waar je direct op ligt, dus normale slijtage zal je niet kunnen voorkomen. Uiteraard zijn er binnen het aanbod koudschuim toppers ook verschillen in kwaliteit. Dat zal je onder andere terugzien in de prijs. Let daarom eens op of bij een topper iets staat over een ‘HR-waarde’. Hiermee wordt immers de kwaliteitverhouding weergegeven. Hoe hoger deze waarde, hoe duurzamer de topper zal zijn.

Wat hardere structuur

Op de televisie zie je regelmatig reclames voorbij komen hoe mensen in een wolkachtig bed verdwijnen. Hoewel dit er zeer comfortabel uitziet, is dit lang niet altijd bevorderlijk voor je lichaam. De koudschuim topper kenmerkt zich dan ook door een wat hardere structuur. Wil je voor een zeer zachte topper gaan, dan kan je beter kiezen voor een latex, traagschuim of gel variant. Deze toppers zijn zachter van structuur met als gevolg dat jouw lichaam er dieper in zakt. De topper gaat ook meer naar jouw lichaam staan, wat vaak ook wel een kortere levensduur meebrengt. Het voordeel van een koudschuim topper is dat het wellicht geen wolkenbed gevoel geeft, maar zij met haar stevigheid wel de juiste ondersteuning biedt om jouw lichaam op een gezonde manier rust te geven tijdens de nachtrust. Deze comfortabele topper draagt daarmee bij aan een optimale nachtrust zodat je uitgerust aan de nieuwe dag kan beginnen.

Open celstructuur

De koudschuim topper onderscheidt zich ten opzichte van andere toppers vanwege haar hoge ventilerend vermogen. Dit komt vanwege haar open celstructuur. Een koudschuim topper biedt daarmee een relatief koel bedklimaat en is ook uitermate geschikt voor mensen die in de nacht transpireren. De open celstructuur zorgt er daarnaast ook voor dat deze topper geschikt is voor mensen met een zwaarder gewicht en voorkomt dat er met de tijd kuilvorming ontstaat. Uiteraard slijt de topper wel wat meer op de plekken waar altijd wordt gelegen, maar van echte kuilvorming zoals bij bijvoorbeeld een latex topper, kan geen sprake zijn.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply