Je eigen zwembad in je tuin!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iedereen hunkert tijdens warme zomerdagen naar een frisse duik in hun eigen privé zwembad. Ben je zelf op zoek naar inspiratie voor je eigen zwemplek, dan bieden wij je hieronder alvast een zicht op de laatste trends.

Privé lagune

Een van de populairste designtrends qua zwembaden is dit jaar de zwemvijver. Hier ligt de nadruk uiteraard op een natuurlijke omgeving én werking van het zwembad. Meestal wordt dan veelvuldig gebruik gemaakt van (zuiverende) planten en stenen, en gebogen hoeken in een grot-achtig landschap. Soms wordt er zelfs aan een waterval gedacht. De meeste lagunes zijn daarbij te bereiken via een gradueel dalende inloop.

Achtertuin resort

Veel zwemliefhebbers zoeken met hun zwembad hun favoriete vakantie-resort na te bouwen. Hier gaat men dan volop voor een waw-ervaring, inclusief vuurputten, loopbruggetjes, luxe-zonnedek, warmtepomp zwembad en meer van dat moois. Ook een spannende waterglijbaan is hier niet te versmaden, net als voldoende ruimte voor diverse spa-zones.

Oase

Families die graag een tuinfeestje bouwen gaan vaak voor een oase-concept met meerdere niveaus. Lagere gebieden zijn ideaal voor spelende kinderen. Diepere waters laten ook de ouders relaxen. Het geheel wordt verbonden via aangename ‘spill-over’ segmenten en het betere trapwerk.

Landscaping

Een kale, witte achtergrond schept niet langer de ideale zwemomgeving. Deze trend is al even aan de gang. Tuinarchitectuur werd zo almaar belangrijker, met name in de omgeving van het zwembad. Kil en koud is dan ook niets voor een zonnedek, weelderig en luxueus des te meer.

Intex zwembad 

Tot slot zijn er tegenwoordig ook meer dan voldoende waardige alternatieven voor zij die even snel als veilig en luxueus willen zwemmen. Dit publiek kan namelijk terecht bij het zogenaamde opbouwzwembad. Een interessante Nederlandse aanbieder is hier Intex, dat een ruime waaier van mogelijkheden aanbiedt: van de Easy Set Pool (die klaar is in tien minuten), tot de luxueuze Ultra Frame Pool.

Share.

About Author

Comments are closed.