Energieprijzen vergelijken; voorkom keuzestress!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wanneer je een van die mensen bent die het eng, of teveel rompslomp, vindt om over te stappen naar een andere energieleverancier kan het voorkomen dat je meer betaalt voor je energie dan nodig is. Misschien ben je onbekend met computers en weet je daardoor niet dat je binnen 5 minuten alle energieprijzen vergelijken kan?

Misschien blijf je ook uit loyaliteit bij je huidige leverancier, omdat je er al zo lang zit? Omdat veel mensen zoals jij denken kan je er rustig vanuit gaan dat veel energieverstrekkers hier handig op inspelen.

Evenzo goed bestaat er de kans dat je nergens anders zo goedkoop terecht kunt als bij je huidige verstrekker. Het is slechts een kwestie van even een berekenformuliertje invullen op een site en je weet het voordat je je koffie op hebt.

Veel keuze zorgt voor keuzestress

Ook al weet je voordat je naar de cafetaria gaat dat je een frietje stoof en een goulashkroket wilt, zodra je voor de vitrine staat met het grote aanbod andere snacks begin je te twijfelen: toch maar een kipcorn of een frikandelltje? Zo is het ook met het aanbod van energieleveranciers.

Een goede hulp om je als consument beter thuis te laten geraken met de tarieven van diverse dienstverleningen waaronder de landelijk energie-aanbieders is Pricewise. Energie vergelijken gaat simpel en je krijgt alles meteen overzichtelijk op je scherm. Om zoveel mogelijk switchvrijheid te behouden doe je er verstandig aan voor korte of onbepaalde tijd contracten te kiezen.

Energieprijzen vergelijken loont

Uit onderzoek door de Consumentenbond is gebleken dat bij 70% van de overstappers de energierekening omlaag gaat. Slechts 7% van de ondervraagden ondervond geen wijziging in de kosten of zelfs een stijging. Dit kon later herleid worden aan het niet goed lezen van de voorwaarden en een tussentijds gewijzigde energieprijs.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het niet de energieleverancier die de kostprijs van je energie bepaald. Dat doet de Autoriteit Consument en Markt en jouw energieverstrekker is verplicht de door de ACM vastgestelde prijzen door te berekenen.

Share.

About Author

Comments are closed.