De moderne sloten van deze tijd!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De hedendaagse technologie ontwikkeld zich steeds verder, niet voor niets worden steeds meer apparaten voorzien van bijvoorbeeld Bluetooth om vanaf een smartphone bestuurd te worden. Denk aan een slimme thermostaat, een televisie of zelfs een koffiezetapparaat.

Ook de beveiliging van woningen wordt steeds moderner, zo zijn er nu een aantal moderne sloten waarmee een fysieke sleutel niet langer noodzakelijk is. Enerzijds bespaart u dit het risico om een sleutel te vergeten, anderzijds maken dergelijke sloten het openen van een deur een stuk moeilijker. 

1. Vingerafdrukherkenner als slot

Een goed voorbeeld van een modern slot, is het slot met een vingerafdrukherkenner. U kunt vooraf meerdere vingerafdrukken in het systeem achter de vingerafdrukherkenner registreren, zodat uw hele gezin met hun vingerafdruk veiling in huis kan komen. De vingerafdrukherkenner zelf wordt op een plaatje naast of op uw deur geplaatst en opent de deur als een geregistreerde vingerafdruk op dit plaatje wordt herkend. Voor inbrekers wordt het een stuk lastiger om uw woning binnen te komen, omdat het slot veel moeilijker of niet te forceren is. Een slotenmaker bedrijf kan u meer vertellen over de mogelijkheden van deze vingerafdrukherkenner als slot van uw woning.

2. Open uw deur met een mobiele telefoon

U kunt uw thermostaat al vanaf uw telefoon regelen en ook het opstarten van een televisie via uw smartphone is snel gedaan. In 2020 wordt het zelfs mogelijk om uw deuren te openen via een applicatie op uw mobiele telefoon. Tot nu toe is dit systeem vooral gericht op bedrijven, waar werknemers gedurende bepaalde uren de mogelijkheid hebben om binnen te komen. Buiten deze tijden om, gaat de deur niet open.

Het systeem werkt met behulp van Bluetooth, dat herkent wordt als u met uw telefoon het slot op de deur nadert. Zodra er signaal wordt opgevangen opent de deur zich! ’s Nachts kunt u het slot uitschakelen, waardoor het slot in geen geval open zal gaan. Wilt u meer weten over dit type slot? Een slotenmaker bedrijf kan u meer informatie verschaffen.

3. Mi-fare kaart

Een andere moderne manier om uw deur te openen is door middel van een Mi-fare kaart. Daarbij kunt u de deur openmaken door de kaart tegen de sensor aan te houden, waarnaar de kaart wordt herkend en de deur ontgrendeld wordt van het slot. Deze methode wordt veelvuldig gebruikt in hotels, zwembaden, scholen en bedrijven en ook woningen gaan zich richten op deze sloten om indringers buiten de deur te houden. Daarnaast worden ook kluizen beveiligd met dit systeem, zodat waardevolle spullen goed zijn afgeschermd.

Het slot is voorzien van een rood en groen lampje, waarbij u de status van het slot kunt bekijken. De antenne in het slot kan meerdere varianten van Mi-fare kaarten lezen, waardoor u ,bij het verlies van een kaart, geen nieuw slot hoeft te laten plaatsen.

Share.

About Author

Comments are closed.