Houd irritante insecten buiten met horren op maat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Raamdecoratie stopt uiteraard niet met een mooi design en zelfs niet bij structurele licht en/of warmteregeling. Een ander en vaak even prangend facet is de bescherming van je privé-sfeer tegen ongewenste stofjes en beestjes. Wie daar bijzonder mee begaan is Zonnelux, een van de raamdecoratie-specialisten in Nederland. Hieronder bieden wij graag een overzicht van hun aanbod horren.

Functies en voordelen van de hor

Ventilatie is een cruciaal facet van een gezonde en behaaglijke woonomgeving. De hor biedt hier een effectieve oplossing, die je de voordelen van een optimale ventilatie geeft zonder de nadelen. Kleine beestjes, insecten of ongewenste vuiltjes worden geweerd.

Verse lucht stroomt rijkelijk binnen. Dat de hor ook nog eens amper licht wegneemt, is een extra voordeel. Bovendien zorgen specialisten als Zonnelux steevast voor een optimale adaptatie en montage door jouw hor op maat te leveren. Opgeteld met de verschillende gaas-kleuren, past de hor zo al snel in elke context, overigens zonder overdreven grote budgettaire inspanningen.

Inzethor, Basic of Flex

De prototypische hor blijft vervolgens de standaard inzethor. Zoals de naam aangeeft, wordt deze hor in het raam gezet. Dat kan zowel van binnenuit als van buitenaf gebeuren. Dankzij de beperkte diepte van deze hor zijn de inbouw-mogelijkheden legio.

Bij aluminium en kunststof draaikiep-ramen biedt de Flex hor daarbij nog het voordeel dat hij bevestigd kan worden zonder boren of schroeven.

Rolhor

Het principe van de rolhor is hetzelfde als dat van een rolgordijn. Het is een erg gebruiksvriendelijke hor, die haast geen onderhoud vraagt. Zijn flexibiliteit qua maten maakt het bovendien mogelijk deze hor in zowat elke deur of elk raam te plaatsen, inclusief draaikiep-ramen of dakramen. Bijzonder aan de rolhor van Zonnelux is voorts nog het gepatenteerde Softrail systeem, dat een extra stille werking garandeert.

Hordeuren

Specifiek voor wat betreft de deurhorren biedt Zonnelux tot slot nog twee types aan: de scharnierende en de plissé hor. De ene werkt letterlijk als een deur en is bovendien zelfsluitend. De andere vouwt open of ‘plisseert’. Omdat dit systeem geen veerspanning behoeft, is het erg kind- en diervriendelijk.

Share.

About Author

Comments are closed.