De voordelen van een schoorsteenkap

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een openhaard is altijd leuk, vooral in de koude wintermaanden hebben we daar veel plezier aan. Het is verstandig om dan wel een schoorsteenkap te plaatsen, maar waarom? Dat gaan we je in dit artikel uitleggen.

Waarom een schoorsteenkap?

Als je wilt dat jouw openhaard goed gaat branden, dan kan je het beste een schoorsteenkap plaatsen. Hierdoor wordt er lucht naar binnen gezogen en dat is nou net wat vuur nodig heeft. Op die manier gaat uw openhaard goed branden en dat zal je waarschijnlijk meteen merken. Niet alle schoorsteenkappen hebben deze functie, let dus wel op de beschrijving bij het aanschaffen van een schoorsteenkap.

Een schoorsteenkap houdt vogels buiten

Er zijn ook nog andere voordelen aan een schoorsteenkap, denk bijvoorbeeld aan het buitenhouden van een vogel. Vooral duiven komen vaak in een schoorsteen terecht en het is zeer lastig om een duif eruit te krijgen zonder professionele hulp. Dit kan je allemaal voorkomen met een schoorsteenkap, een vogel heeft op die manier niet meer de mogelijkheid om naar binnen te vliegen. Het kan ook zijn dat je een schoorsteenkap hebt, die te hoog hangt en daardoor nog steeds niet bestand is om vogels te weren.

Voorkom vochtinslag in jouw openhaard

Een schoorsteenkap is ook ideaal om vochtinslag te voorkomen, je wilt natuurlijk niet dat je jouw openhaard niet aankrijgt. Er zijn verschillende soorten schoorsteenkappen waaruit je kan kiezen. Als je last hebt van vochtinslag, dan kan je het beste kiezen voor een schoorsteenkap die vochtinslag bestendig is.

Maak nu jouw huis compleet

Als laatste is een schoorsteenkap ook schitterend om te zien en maakt het jouw huis echt compleet. Loop maar eens langs een huis met een schoorsteen, grote kans dat je nu een schoorsteenkap meer zal opvallen en dan zal je gelijk zien hoe mooi het er uit ziet.

De koude maanden gaan er weer aankomen. Dus zorg ervoor dat je jezelf klaar gaat maken om je openhaard weer lekker te laten branden. Een schoorsteenkap kun je laten plaatsen door een schoorsteenveger uit Utrecht.

Share.

About Author

Comments are closed.