Wat moet ik doen bij een verstopte riolering?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een verstopte riool is een van de vervelendste dingen die kunnen gebeuren. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier oplost. In dit artikel gaan we je helpen om dit op de juiste manier te doen.

Er zijn verschillende manieren om een riool te ontstoppen, onze loodgieter uit Lisse gaat een paar manieren voor je beschrijven.

Riool ontstoppen met soda

Haren en zeepresten zijn vaak de oorzaak van een verstopping, soda is daar het beste antwoord voor. Soda zorgt er namelijk voor dat haren en zeepresten zullen oplossen en op die manier zal je riool weer goed doorspoelen.

Maak gebruik van een veer

Een riolering raakt vaak verstopt doordat er een prop blijft hangen in de leidingen. Een veer is speciaal ontworpen om die prop door te prikken en kan zich door allerlei bochten wurmen. Als de prop is doorgeprikt zal het weggespoeld worden. Op die manier kan je weer genieten van je riool, zoals het hoort.

Een plopper gebruiken

Dit zijn een van eerste manieren waar naar gezocht wordt bij een verstopping. Een plopper moet je goed op je afvoer zetten, het moet er namelijk voor zorgen dat er drukverschil is. Als je dan heen en weer gaat met de plopper zorg je ervoor dat de prop in de leidingen wordt weggeschoten.

Gebruik een hogedrukreiniger

Waarschijnlijk heb je dit niet vaak gelezen, toch is het een manier die vaak goed werkt. Een hogedrukreiniger kan een zeer krachtige straal door je leidingen spuiten. Zorg er wel voor dat je hogedrukreiniger diep in je leidingen geplaatst is, op die manier zal de kans groot zijn dat je jouw riool zal ontstoppen.

Een ontstoppingsmiddel

Dit is een van de laatste opties die je zelf kunt gebruiken, het is dan ook niet de milieuvriendelijkste manier om jouw riool te ontstoppen. Dit is wel een manier die bijna altijd werkt, het is namelijk een middel die alle soorten verstopping oplost. Zorg ervoor dat het niet in aanraking komt met handen of ogen en spoel alles goed weg.

Share.

About Author

Comments are closed.