Mijn dak is stuk, wat moet ik nu?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op een regenachtige dag merk je al snel genoeg dat jouw dak stuk is, een lekkage is namelijk een gevolg daarvan. Om je te helpen om een dakreparatie uit te laten voeren, leggen wij je in een paar stappen uit wat je het beste kan doen. Op die manier repareer je op een efficiënte manier jouw dak.

Dit zijn een paar stappen die je het beste kan doen om bij een kapot dak een dakreparatie uit te voeren:

Stap 1: Probeer de schade te lokaliseren

Je kunt de schade lokaliseren door je dak goed te bestuderen. Zie je bijvoorbeeld dat een dakpan ontbreekt of dat er dakbedekking beschadigd is? Dan heb je waarschijnlijk de schade gelokaliseerd en kan je vervolgens naar de volgende stap, namelijk voor een (tijdelijke) oplossing zorgen.

Stap 2: Zorg voor een tijdelijke oplossing

In Nederland kan het erg vaak regenen en om lekkages te voorkomen kan je het beste het probleem zo snel mogelijk oplossen. Dit kan je bijvoorbeeld met zeil doen, plaats het zeil over het gat in jouw dak en dek het goed af. Vervolgens dien je er voor te zorgen dat het zeil niet af kan waaien, dit kan je op verschillende manieren doen.

Tip: Wanneer je zelf een dakreparatie uit gaat voeren, houd er rekening mee dat je in de hoogte werkt. Dit brengt bepaalde risico’s met zich mee. Ga nou niet zomaar het dak op maar lees eerst goed hoe je zo veilig mogelijk het dak op gaat.

Stap 3: Laat professionals naar uw dak kijken

Een dakreparatie moet goed gebeuren en dit kan je dan het beste door een professionale dakdekker uit Leeuwarden laten doen. Hun bekijken de situatie en maken gebruik van verschillende apparaten om te bekijken of jouw dak wel goed is gerepareerd. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood scanner die een lekkend gedeelte kan detecteren op jouw dak. Op die manier is jouw dak op de juiste manier gerepareerd en kan je daarvan nog jaren genieten.

Share.

About Author

Comments are closed.