De voordelen van een camerasysteem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een constant oog dat je huis of eigendommen in de gaten houdt is de dag van vandaag geen overbodige luxe. Het is altijd een enorm voordeel als je kan inspelen op onverwachte en ongewenste bezoekers. De beveiliging via mensen is uiteraard niet meer hetzelfde, bovendien zou je een persoonlijke bewaking ook nog eens moeten betalen.

Een camerasysteem is daarom uitermate geschikt om je eigendommen te beschermen en beveiligen, hierbij zetten de voordelen van een camerasysteem op een rijtje.

Altijd verbonden en beveiligd

Zoals al eerder aangegeven is een menselijke bewaking niet genoeg tegen ongewenste bezoekers, die zijn niet altijd beschikbaar en makkelijker af te leiden. Door middel van een camerasysteem ben je 7 op 7 en 24/24 beveiligd tegen onvoorziene gasten.

Er zijn verschillende manieren waarmee je constant je camera’s in de gaten kunt houden. Zo kan er bijvoorbeeld een plaats in je huis zijn,(net zoals in de films) waar je steeds de beelden van je camera’s in de gaten kunt houden. Verschillende firma’s bieden ook software en programma’s aan die ervoor kunnen zorgen dat je op elk moment, vanaf elke afstand de camerabeelden live kunt bekijken via je smartphone, computer of al je digitale toestellen.

Dit zal natuurlijk op de rekening misschien iets duurder uitkomen, maar ik denk dat je voor je veiligheid niet zozeer op je budget zal letten. In de eerder vermelde gevallen is de camera dus draadloos verbonden, maar via een bedrade verbinding kan echter ook een optie zijn die je kan overwegen.

Via een draadloze verbinding is het misschien gemakkelijk om die te verstoren of te hacken zodat de camera’s zijn uitgeschakeld. Natuurlijk is het dan verstandig om het beste van beide te nemen, en zowel een draadloze als een kabelverbinding te hebben.

Concrete informatie bij elk beeld

Meer en meer komen er nog technologische camera’s op de markt waarbij het ondenkbare, mogelijk is. Nu zijn er bijvoorbeeld camera’s die je klanten kunnen tellen aan een kassa, wat belangrijke informatie kan zijn voor de politie.

Wat vaak een grote rol speelde bij misdrijven in het verleden, is het herkennen van de personen in kwestie. De meeste camerasystemen zijn dan nu ook uitgerust van de beste beeldkwaliteit. Tot 1080 HD en zelfs hoger.

Als je het nog stapje verder wilt nemen zijn er ook camerasystemen die gezichtsherkenning hebben. Ideaal bij een situatie waarbij degene die het misdrijf heeft gepleegd, kon ontsnappen maar misschien nog eens zijn kans wil wagen. Via een camera met gezichtsherkenning kan er dan bijvoorbeeld in een supermarkt een automatisch alarm afgaan, als diezelfde persoon nogmaals de winkel binnenstapt.

 

Share.

About Author

Comments are closed.