Besparen op gas en elektra met uw gezin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Per jaar kan er vele euro’s op energie worden bespaard. Het begint met een laag verbruik qua stroom van de apparaten die u aanschaft. Hoe meer mensen in het gezin hoe vaker apparaten worden gebruikt denk aan een wasmachine of vaatwasser.

Zorg voor een zuinig label met tenminste A bij aanschaf. Daarnaast kunt u met uw gezin zorgen dat iedereen een korte douche neemt en de kraan bij het handen wassen kort laat lopen. Kies voor Led verlichting in plaats van halogeen. Led verlichting gaat langer mee, is duurzamer dan halogeen en verbruikt veel minder stroom.

In de winter hoeft de kachel niet extreem hoog indien de woning over een goede isolatie beschikt. Is de woning niet voldoende geïsoleerd? Dan kunt u dat laten doen om uw woning energiezuiniger te maken. Denk aan een goede vloerisolatie, dubbel glas, zuinige vloerverwarming en verwarm tevens alleen ruimtes waarin zich gezinsleden bevinden.

De kachel kan op een laag pitje op de slaapkamer. Meestal hoeft de kachel ook niet in de nacht aan. Gebruik in een warme zomer liever een sterke ventilator dan een airconditioner om elektriciteit te besparen.

Nog meer besparen door over te stappen

Misschien betaald u momenteel wel te veel voor uw huidige energie leverancier. Als u de jaarlijkse kosten van gas en stroom vergelijkt met alle energieleveranciers kunt u meestal de goedkoopste vinden die hetzelfde levert voor hetzelfde geld.

Bij een overstap krijgt u vaak hoge korting als welkomstcadeau en bespaard u vele euro’s per jaar ten opzicht van uw huidige leverancier. Dit geld kunt u overhouden om leuke dingen met uw gezin van te ondernemen. Energie vergelijken is een goede optie om tot de juiste keuze te komen.

Nog meer tips om het energieverbruik in te perken

Indien u zonnepanelen plaatst bent u jaarlijks tevens een stuk minder kwijt dan normaal opgewekte energie. Zonne energie is duurzaam en er komen geen hoge productiekosten bij kijken omdat deze energie op een natuurlijke manier wordt opgewekt. Ook kunt u buitenverlichting in de tuin plaatsen die op zonne energie werken.

Deze geven perfect licht als het donker wordt omdat de speciale zonne batterij overdag door de zon wordt opgeladen. Zonne energie werkt ook als het bewolkt is omdat de zon indirect energie opwekt. U bent dus voorzien van een warme douche en een comfortabele woning als u zonne energie gebruikt. Tevens zorgt u voor een beter leefklimaat.

Share.

About Author

Comments are closed.