4x tuintrends voor 2021 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nu de lente begonnen is en de zomer in de verte voor de deur staat, is het voor veel mensen tijd om aan de slag te gaan met de tuin. Oude planten die de winter niet goed zijn doorgekomen worden verwijderd en vervangen door nieuwe, gezonde planten. De tuinmeubelen die eigenlijk vorig jaar al vervangen hadden moeten worden, vervangen mensen deze zomer alsnog. In dit artikel vind je vier van de trends voor tuinen van dit jaar. Op welke van deze trends sluit je eigen tuin al aan?  

#1: nieuwe tuinmeubelen van aluminium 

Niet alleen in huis kiezen steeds meer mensen voor een industrieel interieur. Ook buiten de deur wint een industriële interieurstijl aan populariteit. We zien het onder meer terug in het feit, dat er steeds vaker gekozen wordt voor een aluminium loungebank. Combineer het aluminium met stevige, comfortabele kussen en je creëert de perfecte plek om de komende maanden van het mooie weer te kunnen genieten! Ook houten tuinmeubelen zijn nog altijd in trek. De natuurlijke uitstraling hiervan pas goed bij de rest van de tuin. 

#2: nadenken over een nieuw lichtplan 

Je wilt tot laat buiten kunnen zitten! In het bijzonder nu het nog maar de vraag is of we de komende zomer op vakantie kunnen. Creëer je eigen vakantieparadijs aan huis! Belangrijk onderdeel hiervan is de verlichting in de tuin. Steeds meer huishoudens denken na over een nieuwe indeling van de lampen in hun tuin. Met handige systemen sluit je de verlichting aan, zonder hier een grondkabel voor te moeten trekken. Hang een transformator aan de wand, steek er een kabel in en klik de verschillende lampen vervolgens op deze kabel. Ideaal, wanneer je meer licht in de tuin wilt hebben zonder een elektricien in te moeten schakelen. 

#3: zwembad en jacuzzi in trek 

Aansluitend op de wens om van de tuin een waar vakantieparadijs te maken, zien we dat zwembaden en jacuzzi’s aan populariteit winnen momenteel. Er zijn steeds meer mensen die voor deze luxe elementen in de tuin kiezen. De laatste jaren nam de gemiddelde prijs van een jacuzzi en zwembad af. Daar komt bij dat veel mensen hun vakantiegeld hebben opgepot. Een goede reden om jezelf nu te belonen! Naast een zwembad en jacuzzi komt ook een sauna vaker terug in tuinen. Er zijn online diverse partijen te vinden die deze elementen voor tuinen aanbieden. 

#4: aan de slag met de beplanting 

Tot slot is het goed om nog eens kritisch naar de beplanting in de tuin te kijken. Je wilt het hele jaar door van je tuin kunnen genieten! Dit betekent dat het wenselijk is, dat er het hele jaar door iets bloeit. Op internet vind je verschillende websites met de bloeitijden en -periodes van verschillende planten en struiken. Het geeft je een goed beeld van de verschillende soorten groen die je met elkaar kunt combineren. Zo geniet je niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en zelfs de winter van je tuin. Een hovenier kan je hier eventueel bij helpen.

Share.

About Author

Leave A Reply