Wat heb je nodig om een kantoor in te richten?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je van plan om binnenkort een nieuw kantoor in te richten? Dan heb je wel een aantal spullen nodig. Je komt tegenwoordig al niet meer weg met een paar bureaus en bureaustoelen. In dit artikel vertel ik je wat je in ieder geval nodig hebt. 

Bureau

Wanneer je een kantoor gaat inrichten is een bureau onmisbaar voor je medewerkers. Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten bureau’s. Zo heb je rechte bureaus, maar ook hoekbureaus en zit-sta bureaus. Die laatste kan zeker een goede toevoeging zijn aan je kantoor, omdat je zo ook staand kunt werken en je medewerkers niet de hele dag hoeven te zitten. Je kunt natuurlijk ook gewoon een tafel gebruiken als bureau, maar belangrijk is wel dat je rekening houdt met een bepaalde hoogte. Ook kun je ervoor kiezen om met een lange plank meerdere werkplekken te creëren. Deze kun je dan vervolgens ook afscheiden met kunststof scheidingswanden voor meer privacy en een rustige werkplek. 

Een goede bureaustoel

Goede bureaustoelen, misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van je kantoor. Als je je medewerkers de hele dag op een houten stoeltje laat zitten, hebben ze waarschijnlijk na een tijdje werken flinke rugklachten. Dit is voor zowel hen, als voor jou niet fijn. Aan de andere kant is het ook zo dat niet iedereen dezelfde stoel fijn vindt zitten. Probeer bij het aanschaffen van deze stoelen dus ook rekening te houden met je personeel. 

Apparatuur

Er moet natuurlijk ook ergens op gewerkt worden, en je kunt niet verwachten van je medewerkers dat zij zelf hun laptop meenemen. Hiervoor is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat iedere werkplek is uitgerust met het juiste apparatuur en de juiste bijbehorende software. Heeft je medewerker voor het uitvoeren van zijn taken een bepaald programma nodig? Dan is het belangrijk dat jij als werkgever zorgt dat dat op zijn computer komt te staan. Daarnaast kun je hierbij ook denken aan telefoons en printers. 

Kastruimte

Om te voorkomen dat spullen gaan rondslingeren en je door de bomen het bos niet meer ziet, is het belangrijk om voldoende kastruimte te hebben. Zet een aantal kasten neer, en gebruik deze bijvoorbeeld als scheiding tussen twee bureaublokken. Zo blijft je kantoor netjes en een kast kan het kantoor ook gezelliger maken.

Een coffee corner

Het is belangrijk voor een mens om te drinken. Zorg daarom dat je op kantoor in ieder geval een goed koffiezetapparaat hebt staan. Wil je wat meer uitpakken? Dan kun je ook een complete coffee corner maken, waar je naast koffie ook andere drankjes neerzet.  

Als je al deze dingen in je kantoor hebt staan, heb je een mooie basis gecreëerd. Natuurlijk kun je je kantoor ook nog leuk aankleden, om het een inspiratievolle plek te maken waar je personeel met veel plezier komt. 

Share.

About Author

Comments are closed.