Motorlaarzen dragen tijdens het motorrijden

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er is door de jaren heen reeds vrij veel geschreven over het al dan niet moeten aanschaffen van motorlaarzen om gebruik van te maken tijdens het rijden met de motor. Voor heel wat mensen die houden van rijden met de motor geldt dat zij van mening zijn dat dit eigenlijk geen absolute vereiste is. Wanneer is dan precies interessant om te kiezen voor laarzen in plaats van voor de standaard schoenen waarvan sprake is die je ook perfect kan dragen tijdens het rijden met de motor? Wij zochten het voor je uit en hebben onze bevindingen op een rijtje gezet hier op deze pagina.

Hoe beschermen motorlaarzen je tijdens het rijden?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillen onderdelen van je lichaam die door het dragen van motorlaarzen tijdens het rijden kunnen worden beschermd. Voor alle duidelijkheid geldt voor deze laarzen uiteraard dat ze specifiek zijn ontworpen om gedragen te worden door motorrijders. Ze zorgen voor het beschermen van niet alleen je tenen en de wreef van je voet, maar ook van de enkels en de hiel. Indien je kiest voor het aanschaffen van één van de hogere laarzen zal je kunnen vaststellen dat er meteen ook een bescherming van de schenen zal worden gerealiseerd. Op deze manier kan je dus rekenen op een meer dan complete bescherming.

Motorlaarzen uitgerust met een waterdicht membraan

Bij het aanschaffen van motorlaarzen is het zo dat je doorgaans kan rekenen op de aanwezigheid van een waterdicht membraan. De aanwezigheid van dit membraan zorgt ervoor dat de schoen over de mogelijkheid beschikt om te ademen. Hou er rekening mee dat een dergelijk membraan niet alleen maar aanwezig is bij laarzen. Daarnaast kan je ze immers ook steeds vaker terugvinden in gewone sneakers die worden gedragen tijdens het rijden met de motor. In het verleden werd bijzonder vaak gedacht dat het dragen van motorlaarzen de enige manier was om te kunnen rekenen op de voordelen van een dergelijk membraan. Dat is vandaag de dag dus niet langer het geval.

Waar zijn deze laarzen precies uit vervaardigd?

Het hoeft niet gezegd dat de aanwezigheid van een membraan bij motorlaarzen lang niet het enige punt is waar je aandachtig voor dient te zijn. Verder stellen mensen zich dan ook voordat je over gaat tot het aanschaffen van dergelijke laarzen de vraag uit welke materialen ze nu in principe doorgaans zijn vervaardigd. Wat dit betreft zal duidelijk worden dat deze laarzen zijn gemaakt van ofwel leer ofwel cordura of synthetische materialen.

Voor deze materialen geldt dat ze niet alleen maar comfortabel zijn om te dragen, bovendien is het ook nog eens zo dat ze er bekend om staan slijtvast te zijn. Van belang om rekening mee te houden bij het kopen van laarzen om te dragen op de motor is ook dat er nog een beetje ruimte moet overblijven in de lengte. Dit gezegd hebbende spreekt het wel voor zich dat het niet de bedoeling is dat je voet gaat schuiven in de laarzen. Hou er bovendien rekening mee dat de breedte van de leren laars kan veranderen of verwijden naarmate ze verder is gedragen.

Share.

About Author

Leave A Reply