3 tips om te besparen op hippe babykleding!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Babykleding kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn genoeg mensen die stapels babykleding bij budgetwinkels halen of deze allemaal tweedehands kopen, maar er is ook een grote groep die liever de voorkeur geeft aan kindermerkkleding online kopen. Hierbij kiezen ze met name voor kwaliteit en hopen ze ook dat de kledingstukken niet alleen langer mee zullen gaan, maar ook dat deze op de juiste wijze zijn geproduceerd. Dat wil zeggen: minder belastend voor het milieu en met goede arbeidsomstandigheden voor de mensen die de kledingstukken gecreëerd hebben. Voor hippe en verantwoorde merkkleding kiezen hoeft echter niet ook direct een aanslag op de portemonnee te zijn. Slim te werk gaan bij jouw zoektocht naar nieuwe babykleding kan al enorm veel geld besparen.

Wil jij weten waar je op moet letten en hoe je zoveel mogelijk geld kunt besparen op de aanschaf van hippe babykleding? Hier zijn 3 tips om je op weg te helpen!

1. Koop altijd zoveel mogelijk in de sale

Eén van de grootste voordelen van 9 maanden zwanger zijn is dat je over het algemeen ruim de tijd hebt om alle spulletjes bij elkaar te sprokkelen. Bovendien kun je dus ook al een enorme collectie baby kleding aanleggen. Wanneer je het liefst voor merkkleding kiest, is het dan ook verstandig om zoveel mogelijk op de sale te wachten. In die 9 maanden tijd is er vaak minstens wel één of zelfs twee keer sale. Bovendien is newborn kleding vaak niet echt seizoensgericht. Alle pakjes hebben lange mouwen en goede stoffen om de nieuwe baby goed op temperatuur te houden. Daarom loont het zeker om in de sale alvast veel maatjes 50/56 te kopen.

Houd er wel rekening mee dat je niet teveel in één maat koopt, want ze groeien als kool in het begin. Het zou toch zonde zijn als je kleintje enkele setjes straks niet draagt.  Afhankelijk van het moment waarop de baby geboren wordt, kan je ook grotere maatjes kopen. Passend bij het seizoen. Zo bespaar je al snel tientallen tot soms zelfs honderden euro’s op kleding voor de eerste maanden.

2. Tweedehands merkkleding

Wanneer je vooral op zoek gaat naar merkkleding om het milieu te sparen, dan is het waarschijnlijk ook een goed idee om eens online te kijken naar tweedehands items. Vooral de kleinste maatjes worden vaak maar enkele keren gedragen. Tweedehands merkkleding in die maatjes ziet er dan ook meestal nog zo goed als nieuw uit. Het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken. Bezoek daarom eens een kringloopwinkel of bekijk het aanbod op sites als Vinted en Marktplaats. Hier vind je enorm veel babymerkkleding tegen lage prijzen.

3. Outletwinkels

Wist je dat er net als voor volwassenen ook outletwinkels zijn voor baby’s? Hier kun je zeer goedkoop babymerkkleding kopen van voorgaande seizoenen. Doordat ze niet meer bij de huidige collecties horen, kunnen deze splinternieuw tegen lage prijzen worden doorverkocht. En daar kan jij natuurlijk uitgebreid je voordeel mee doen.

Share.

About Author

Leave A Reply