3 fabels over het dragen van een mondkapje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een van de vele maatregelen van de corona is het verplicht dragen van een mondkapje op bepaalde plekken. Ook wordt het dragen van een mondkapje in het openbaar overal geadviseerd. Veel mensen denken dat dit helemaal geen zin heeft en zij houden zich dan ook niet aan deze regel. Dit is erg onverstandig want ook als het niet werkt is het toch een manier waardoor mensen denken aan het virus en nadenken over de andere opgestelde maatregelen, bijvoorbeeld het houden van 1,5 meter afstand. Als niemand zich aan de maatregelen houdt krijgen we het virus mogelijk nooit onder controle. Daarnaast kun je flinke boetes krijgen als je jezelf niet aan de maatregelen houdt. Hierom is het verstandig om je goed aan de maatregelen te houden. Het mondkapje is een onderwerp waar we in dit artikel wat dieper op ingaan. In dit artikel worden er drie fabels over het dragen van een mondkapje benoemd.

Het verplicht dragen van een mondkapje bij de kapper

De eerste fabel over het mondkapje is dat zowel een kapper als de klant verplicht een mondkapje moeten dragen. Dit is een fabel, want het is voor contactberoepen niet verplicht om een mondkapje dragen. Wel kunnen de mensen van het bedrijf en de klanten er zelf voor kiezen om een mondkapje op te zetten, maar het is niet verplicht. Het is een dringend advies waarbij het prettig is als men zich eraan houdt om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Wel is het verplicht om thuis te blijven en niet naar de kapper te gaan als je last hebt van corona symptomen. Het is ook erg egoïstisch als je dit wel doet, want je brengt naast jezelf ook een ander in gevaar. Gelukkig zijn mondkapjes momenteel gemakkelijk in veel winkels te kopen en kun je ook mondkapjes bestellen.

Mondkapjes kun je van iedere stof maken

Zodra mensen zeggen dat je mondkapjes kunt maken van iedere stof kun je ze gemakkelijk vertellen dat dit een fabel is. Niet iedere stof is geschikt voor een mondkapje. Kies daarom voor stoffen die geen problemen zullen veroorzaken als ze in contact komen met de huid. Een voorbeeld van een stof dat wel gebruikt kan worden, is katoen. De beste stof die je kunt gebruiken als je zelf een mondkapje wilt maken is een theedoek. Als je zelf een mondkapje wilt maken van stof is het belangrijk om de stof eerst te wassen. Het is namelijk mogelijk dat de stof nog resten van chemische stoffen bevat en dit kan schadelijk zijn als je het inademt.

Hergebruikte mondkapjes werken beter dan wegwerp mondkapjes

Tot slot is het niet waar dat hergebruikte mondkapjes beter werken dan wegwerp mondkapjes. Bij een niet-medisch mondkapje is het voornamelijk belangrijk dat het mondkapje goed aansluit op de neus en de mond. Daarnaast is het erg belangrijk om herbruikbare mondkapjes goed te bewaren. Stop de mondkapjes nooit los in de broek of jaszak. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de kans groter wordt dat het mondkapje niet goed meer gebruikt kan worden. Daarnaast is het in de meeste gevallen ook niet erg hygiënisch.

 

Share.

About Author

Comments are closed.