Wat is een mantavloer precies?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Betonrot is wanneer de wapening dat zich in een beton bevindt gaat roesten en zich op die plek scheuren in het beton gaan vertonen. Doordat bij het construeren van de ijzerwapening in beton soms onefficiënt gewerkt wordt, vindt er betonrot plaats. Het betonrot geschied door de beschadiging die de roest aan het beton heeft aangebracht.Via zo een schade dringt er zo koolzuurgas en/of strooizout door. Dit heeft als gevolg dat het de duurzaamheid van het gebouw, de brug, de fundering of een betonnenvloer zal aantasten. Om het roesten aan de wapening van het beton tegen te houden zul je het helemaal waterdicht moeten maken.

Wat komt er bij kijken bij het repareren van betonrot?

Het repareren van betonrot geschied op verschillende wijzen. Eén van de wijzen is dat het vaak met de hand wordt uitgericht. Met gebruik van een troffel kun je de substantie op zijn plaats brengen. Je kunt ook de substantie met de hand opknappen door een spuit te gebruiken. Bij het plaatsen van de bewapening in het beton is het raadzaam dat het diep genoeg bevestigd wordt. Er mag geenzins een hoeveelheidsverschil zijn tussen het water en cement. Het moet naar gelijke proporties verdeeld worden voordat je hem aanbrengt in het beton.

Kwaaital – en manta vloer

Betonrot komt ook voor in betonsoorten waarbij men over de grens gegaan is met de kwantiteit van het veelgebruikte droogmiddel calciumchloride. Bij deze staan de kwaaitaal- en manta vloer er alom bekend voor. Dit maakt dat ze een gelijksoortig probleem hebben waarbij de balk door de betonrot gaat doorbuigen. Wat er zal gebeuren is dat er buigspanningen zullen ontstaan waarbij de dwarsbalk door het zware gewicht in elkaar zal zakken.

Het verschil tussen de twee vloeren is dat de manta vloer uit bouwdelen bet staat die 120 meter breed zijn en het heeft rechte platte delen. De kwaaitaalvloer daarintegen heeft bouwdelen van 50 centimeter breed en heeft een holle vorm dat gebogen is.

Breedplaat vloeren

Breedplaat vloeren zijn etagevloeren die gebruikt worden bij woningen, winkels, kantoorruimtes fabrieken, bedrijfshallen, opslagruimtes enz. Het zijn vooraf gefabriceerde betonvloeren die de wapening al erin hebben met de tralies er door heen. Zo hebben breedplaat vloeren een aantal voordelen:

– Bij het aanleggen van breed plaatvloer kan het zodanig zonder naden
geplaatst worden dat het geheel op één vlak lijkt.
– De kans op scheuren is miniem.
– Het maken van allerlei openingen en prevabhoeken in een breedplaat
vloer is mogelijk.
– Je kunt leidingen, centraaldozen, sparingen en meer, mee storten.

Beton is een sterk element dat als het goed wordt aangebracht het een goede en duurzame resultaat zal boeken.

 

Share.

About Author

Leave A Reply