Waarschuwingstape: je pakketjes op de beste manier verzenden

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moet jij voor je bedrijf vaak pakketjes met een fragiele inhoud versturen? Dan wil je natuurlijk wel dat er zo voorzichtig mogelijk met het pakket wordt omgegaan. Waarschuw anderen dat jouw pakketje breekbare inhoud bevat met waarschuwingstape. Zo zorg je ervoor dat de inhoud van jouw pakketje in zijn geheel bij de ontvanger aankomt en voorkom je teleurgestelde klanten. Het zou vervelend zijn als er klachten binnen komen door iets wat buiten jouw macht ligt. Welke verschillende soorten waarschuwingstape zijn er en waarom zou je deze gebruiken?

Waarom waarschuwingstape

Met breekbaar tape zorg je ervoor dat de postbezorger, die jouw pakket in handen krijgt, weet dat hij er extra zorgvuldig mee om moet gaan. Dit gebeurt namelijk lang niet altijd en een ongelukje kan dan al snel gebeuren. Door de duidelijke opdruk herkent iedereen, waar ook ter wereld, de boodschap dat de inhoud van het pakket breekbaar is. Ook is het voor de klant, die een product in jouw webshop heeft gekocht, fijn om te weten dat je er alles aan hebt gedaan om te zorgen dat het pakketje in zijn geheel bij hen aankomt.

Verschillende soorten waarschuwingstape

Er zijn twee varianten van de waarschuwingstape, van twee verschillende materialen. De één is een oranje PVC-tape. De oranje kleur is opvallend en het materiaal PVC kent de meeste mogelijkheden wat de bedrukking betreft. Het is geschikt voor verschillende ondergronden. Daarnaast is er de rode PP-Acryl tape. Net als de oranje tape, valt de kleur van deze tape direct op. PP-Acryl is geschikt voor de lichtere verpakkingshandelingen en hecht beter naarmate de tape langer op de verpakking zit. In tegenstelling tot PVC-tape heeft PP-Acryl tape minder bedrukkingsmogelijkheden.

Andere soorten tape

Naast breekbaar tape zijn er nog andere soorten verpakkingstape verkrijgbaar. Zo heb je de bedrukte tape die verkrijgbaar is in vier verschillende soorten materialen: PVC, PP-Acryl, PP-Hotmelt en papier. Je kunt er ook voor kiezen om de tape een transparante look te geven. Op deze tapes kun je je eigen tekst en logo laten drukken. Met de bedrukte papiertape geef je jouw verpakking een mooie ecologische uitstraling. Deze is ook gemakkelijk door de ontvanger te verwijderen en is tevens waterdicht. Voor de simpelste en anonieme verpakkingen is er eveneens onbedrukte tape.

Share.

About Author

Leave A Reply