Schade aan het dak, wat te doen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een dak schade is helaas een best voorkomend probleem, vooral bij oudere huizen. Niemand zit er op te wachten maar na tijd heeft een dak maar weinig nodig om het te begeven. In dit blog zal ik je een paar tips geven bij het zien van dakschade.

 

Tip 1: ga op zoek naar de oorzaak

Het eerste wat je kan doen is het op zoek gaan naar de oorzaak. Het kan zijn dat er namelijk iets op je dak is gevallen wat direct actie vereist. Het kan ook dat het gaat om dakpannen die kapot zijn waar minder haast achter zit. Bekijk dit goed en bepaal op basis van je bevindingen of je een Dakdekker Den Haag in wil schakelen.

 

Tip 2: ga op zoek naar lekkages

Als tweede kan je op zoek gaan naar lekkages. Een gevolg van dakschade is vaak een lekkage en dit kan voor veel kosten zorgen wanner je dit te laat door hebt. Wacht hier dus niet te lang mee en ga meteen op zoek naar lekkages. Wanneer je dit hebt gevonden, vang het lek op en schakel een Dakdekker inschakelen in. Als je hier te lang mee wacht kan je laminaat krom gaan trekken. In het ergste geval kan je vloer gaan rotten en dit zorgt voor veel extra kosten.

 

Tip 3: kijk of je het zelf kan

Dakschade kan erg duur zijn en niemand zit hier op te wachten. Mocht je nou zelf wat ervaring hebben en kunne voldoen aan de veiligheidsmaatregelen, probeer het dan eerst zelf om wat kosten te besparen. Mocht je nou alleen een paar dakpannen moeten vervangen is dit namelijk niet een groot karwei en met de nodige ervaring geen moeite. Anticipeer hier goed op, bij een te groot probleem of geen ervaring bel een dakdekker. Dit is een stuk veiliger en dan weet je dat het altijd goed komt.

Share.

About Author

Comments are closed.