Internet voor zakelijk gebruik: waar hou je rekening mee?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je een eigen bedrijf hebt of een kantoor is het belangrijk dat je daar een goede verbinding hebt met het internet. Dit bevorderd de kwaliteit van het werk enorm. Niks is vervelender dan wanneer je midden in je werk zit en je verbinding valt weg. Er zijn verschillende soorten internet waar je voor kan kiezen om het goed functionerend te krijgen.

Het belang van goed werkend internet

Het is dus erg belangrijk dat het internet op je kantoor goed werkt. Er zijn erg veel dingen die tegenwoordig allemaal gaan door middel van een internetverbinding. Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van een cloud om daar documenten in op te slaan. Dat is erg fijn, omdat je dan op ieder moment van de dag en op iedere plek bij je documenten kunt. Een cloud werkt alleen wel via een internetverbinding, deze heb je dan ook nodig om bij je documenten te komen. Als je dan geen goede internetverbinding hebt kun je dus ook niet bij je documenten of ze vallen iedere keer weg. Dit is niet fijn als je ze nodig hebt om mee te werken. Een belangrijke reden dus om voor een goede internetverbinding te zorgen.

Verschillende soorten internet

Er zijn verschillende soorten zakelijk internet waar je gebruik van kan maken. Zo zou je gebruik kunnen maken van zakelijk glasvezel. Glasvezel is op dit moment de snelste internet verbinding. Het uploaden of downloaden van documenten is daardoor extreem snel en zo klaar. Dit is erg fijn als je hier veel mee bezig bent tijdens je werk. Ook heb je met glasvezel geen last van overbelasting. Je kunt met glasvezel met zoveel mensen als je wilt tegelijkertijd verbinding maken zonder dat je daar iets van merkt. Met andere internetverbindingen loopt alles al snel vast als je er met veel tegelijk gebruik van maakt. Het enige nadeel aan glasvezel is dat het vrij duur is om aan te leggen en ook nog niet overal in het land gedaan is.

Je kunt ook gebruik maken van draadloos internet. Dit werkt over het algemeen ook prima. Wel is het zo dat je voldoende routers moeten plaatsen in je kantoor. De verbinding komt maar slecht door muren en plafonds heen. Daarom moet je per kamer een router plaatsen om deze verbinding goed te houden.

Je kunt ook gebruik maken van xDSL internet, dit is niet zo snel als glasvezel maar werkt ook via een kabel. Dit is vaak een wat simpele verbinding dan glasvezel maar is ook een prima manier van zakelijk internet. Het is vaak ook iets goedkoper, het werkt alleen ook iets minder snel.

Vergelijk verschillende providers met elkaar

Als je gebruik gaat maken van zakelijk internet kun je dit bij verschillende providers krijgen. Het is verstandig om deze dan ook met elkaar te vergelijken om een goede prijs te krijgen. Het eerste waar je vaak naar kijkt is de prijs, maar dit is niet direct het belangrijkst. Denk bijvoorbeeld ook aan service die een provider biedt. Als er dan een keer storing is wil je graag dat deze goed en zo snel mogelijk opgelost kan worden.

 

Share.

About Author

Leave A Reply