Een douchewand kopen? Hier moet je rekening mee houden 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met behulp van een douchescherm kun je in een bestaande badkamer heel eenvoudig een inloopdouche creëren. Weg met al dat rond spetterende water tijdens het douchen. WIl jij een douchewand kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het in de eerste plaats belangrijk dat je goed nadenkt over de juiste afmetingen. Er zijn namelijk douchewanden met een breedte van 90 cm, maar ook met een breedte van 140 cm. Tevens zijn er douchewanden met een hoogte van 200 cm, maar ook met een hoogte van 2010 cm. Daarnaast is het belangrijk dat je een keuze maakt uit de verschillende stijlen en vormen. Er zijn namelijk niet alleen rechte wanden te kopen, maar ook wanden met een halfronde bovenkant. 

Verschillende soorten glas

Ga je een douchewand kopen? Dan is het belangrijk om te weten dat zo’n wand kan bestaan uit verschillende soorten glas. Denk hierbij aan helder glas, rookglas, melkglas, gezandstraald glas, gelaagd glas en gekleurd glas. Welke type glas het beste voor jou geschikt is in de eerste plaats een kwestie van smaak. Wil jij je badkamer een Industriële uitstraling geven? Dan zal je waarschijnlijk niet kiezen voor een douchescherm met gekleurd glas. In de tweede plaats is het type glas afhankelijk van de grootte van de badkamer. Wanneer je badkamer maar een kleine ruimte is, is het vaak het mooist om te kiezen voor een wand die bestaat uit helder glas. Hierdoor oogt je badkamer ruimer. Is je badkamer vrij groot? Dan maakt het soort glas vaak niet uit tenzij er een raam in je badkamer aanwezig is. Wanneer er namelijk geen raam in je badkamer zit en kiest voor een glassoort met een bepaalde tint, kan de plek waar je doucht erg donker ogen. 

Een douchewand kopen en het deurbeslag 

Een douchewand kopen doe je vaak met een bepaalde reden. Je wilt een inloopdouche creëren, bent al het rond spetterende water tijdens het douchen beu, of je wilt je badkamer een bepaalde stijl geven. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat het huidige douchescherm simpelweg aan vervanging toe is. Wanneer je een douchewand gaat kopen zal je zien dat je er niet alleen ontzettend veel keuze is uit verschillende soorten wanden, maar dat je vaak ook kunt kiezen uit verschillende soorten deurbeslag. Aan de ene wand zit een ronde knop, terwijl de andere wand over een zwarte langwerpige deurgreep beschikt. Welk deurbeslag jij het mooist vindt, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften. Wil je een moderne of industriële wand? Dan is wellicht zwart deurbeslag een goede keuze.

Online of bij een sanitairspeciaalzaak

Er zijn verschillende manieren waarop je een douchewand kunt kopen. Je kunt dit bij een webwinkel doen, bij een bouwmarkt of bij een sanitairspeciaalzaak. Het voordeel van een douchewand kopen bij een sanitairspeciaalzaak is dat je altijd advies krijgt van een sanitairspecialist. Daarnaast kun je in de showroom van zo’n sanitairspeciaalzaak de kwaliteit van de verschillende douchewanden met eigen ogen aanschouwen en voelen. Dit in tegenstelling tot wanneer je een douchescherm online bestelt. Dan is het vaak altijd maar afwachten waarmee de pakketbezorger aan je deur komt. Het is dus raadzaam om een douchewand te kopen bij een sanitairspeciaalzaak als Douche Concurrent. Hierdoor weet je van te voren wat je koopt.

Share.

About Author

Leave A Reply