Dit zijn de voordelen van een houten vloer

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Houten vloeren zijn tijdloze en elegante vloeren die al eeuwenlang worden gebruikt om interieurs te verfraaien. Van rustieke boerderijen tot moderne stadsappartementen, houten vloeren voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte.

Naast hun esthetische waarde bieden houten vloeren ook tal van andere voordelen, zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en een lange levensduur. In dit blogartikelen gaan we dieper in op de voordelen.

Houten vloeren en duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van houten vloeren is duurzaamheid. Hout is een natuurproduct en dus een hernieuwbare grondstof. Andere vloersoorten, zoals PVC en laminaat, bevatten kunststof en zijn daardoor minder duurzaam.

Is een houten vloer dan altijd een duurzame keuze? Nee, dat is niet het geval. Er zijn namelijk houten vloeren te kopen die gemaakt zijn van hout dat niet afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dergelijke vloeren dragen niet bij aan het behoud van onze bossen. Kies daarom altijd voor een houten vloer die gemaakt is van hout met een duurzame afkomst.

Een voorbeeld van een houten vloeren specialist die dergelijke vloeren verkoopt is Uipkes Houten Vloeren.

Houten vloeren en levensduur

Met het juiste onderhoud kunnen houten vloeren een leven lang meegaan. Dat komt doordat vloeren goed bestand zijn tegen slijtage. En als er toch beschadigingen ontstaan of als er slijtageplekken zichtbaar worden, kun je met behulp van een onderhoudsolie de vloer weer bijwerken. En als dat niet het gewenste resultaat geeft, kun je de vloer schuren en afwerken zodat hij er weer als nieuw uitziet. Geen enkele andere vloersoort biedt dat voordeel.

Gemakkelijk onderhoud

In tegenstelling tot tapijt, dat vuil en vlekken kan vasthouden, kunnen houten vloeren eenvoudig worden schoongemaakt door de vloer te stofzuigen en te dweilen. In de basis is dat voldoende om je houten vloer in goede conditie te houden.

Als je een houten vloer hebt die met olie is afgewerkt, pleeg je door te dweilen ook direct onderhoud. Met een speciale zeep voor houten vloeren breng je namelijk een beschermlaagje aan.

Geschikt voor vloerverwarming

Houten vloeren zijn bij uitstek geschikt om op vloerverwarming te leggen, mits je voor lamelparket kiest. Dit is een gelaagde houten vloer die bestaat uit berkenmultiplex met daarop een toplaag van massief hout (meestal eikenhout).

Een eiken vloer met vloerverwarming is een aanwinst voor iedere woning. Dat komt mede doordat het eikenhout goed bewerkbaar is en daardoor in alle denkbare patronen kan worden gelegd. Bovendien kun je eikenhout in iedere gewenste kleur afwerken. Een eiken vloer past daardoor bij vrijwel alle interieurstijlen.

Verhoging van de woningwaarde

Door een houten vloer te leggen verhoog je de waarde met jouw woning. Als je jouw woning ooit gaat verkopen, dan zul je bij de taxatie opmerken dat de houten vloer wordt meegenomen bij de waardebepaling. Een houten vloer kan zichzelf dus deels terugverdienen.

Share.

About Author

Leave A Reply