De redenen om een zit sta bureau aan te schaffen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een zit sta bureau wint aan populariteit. Het heeft sinds een tijdje zijn nut al volop bewezen. Als jij voor de aankoop van een bureaumeubel staat, dan is het overwegen van een zit sta bureau zeker de moeite waard. Wij bekijken hier wat precies een zit sta bureau is en geven jou hier alvast een aantal redenen waarom je zou kiezen voor dit bijzondere type van bureau.

Wat is precies een zit sta bureau?

Een zit sta bureau is in de hoogte te verstellen. Het tafelblad kan op en neer gaan en je stelt je bureau precies op die hoogte in zoals jij het wenst. Er bestaan zit sta bureaus voor een of meerdere personen.

 1. Een gezonde houding tijdens het werk
  Zelfs al wil je toch dagelijks zittend werken, dan geeft dit type van kantoormeubel jou de gelegenheid om het op jouw maat in de hoogte te verstellen. Een zere rug en nek worden hierdoor verholpen.
 2. Je bloedsomloop in orde houden
  Langdurig zitten heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. Je bloedtoevoer wordt geremd en daardoor krijg je onder meer ‘zware’ benen. Door regelmatig te veranderen van zithouding en staand te werken stimuleer je je bloedsomloop en ga je minder last krijgen van cholesterol of andere hart- en bloedvatenziektes.
 3. Andere kwaaltjes voorkomen
  Het is bovendien ook bewezen dat obesitas, stemmingswisselingen en klachten over bloedsuikerspiegel drastisch verminderen bij het gebruik van een zit sta bureau. Als inrichter van kantoorruimtes is het vast en zeker de moeite om dit type van meubelen te overwegen.
 4. Calorieën verbruiken met een zit sta bureau
  Het lijkt misschien niet zo maar door te staan verhoogt de verbranding in je lichaam. Beweren dat je met een zit sta bureau zult vermageren, gaat misschien iets te ver. Maar je verbrandt in elk geval een pak meer calorieën op een dag dan wanneer je zittend zou werken.
 5. Meer sociale contacten
  Als je zittend werkt, moet je een zekere moeite doen om met je collega’s te gaan praten. Als je rechtopstaand aan je bureau staat, heb je veel vaker de neiging om je bureau te verlaten en met je collega’s te overleggen. Dit stimuleert de sociale contacten, wat alleen maar ten goede komt van je werk. Er worden niet alleen prettige contacten gelegd, er wordt ook makkelijker off-the-record over het werk overlegd.
 6. Efficiënter vergaderen
  We kennen ze allemaal, de vergaderingen waar je ‘moet’ aanwezig zijn. Als de vergadering je niet echt ligt, gaat je aandacht vaak verslappen wanneer je achter een laag bureau zit. Bij hogere bureautafels waaraan je rechtstaat, blijf je veel meer geconcentreerd bij de vergadering. De sfeer is wat losser dan bij een zittende vergadering. Kortom, er wordt veel efficiënter vergaderd binnen een kortere tijd.

 

Share.

About Author

Comments are closed.